πλημμύραΣτις 20 Φεβρουαρίου 2015 στα γραφεία της ΕΕΒΟΠ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή των παρακάτω φορέων : Ομοσπονδία Επαγγελματιών Έβρου, Επιμελητηρίου Έβρου, Ένωση Επαγγελματιών Ορεστιάδας & Περιφέρειας, Σύνδεσμο Βιοτεχνών Βορείου Έβρου, Ένωση Επαγγελματιών Σουφλίου, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, ΕΑΣ Ορεστιάδας, Επιχειρηματίες παραγωγής και τυποποίησης Αγροτικών προϊόντων.
Το θέμα που τέθηκε και συζητήθηκε ήταν : «οι επαναλαμβανόμενες παραποτάμιες πλημμύρες και οι επιπτώσεις στην αγροτική οικονομία της περιοχής και κατ’ επέκταση σε όλους του κλάδους της οικονομίας του Νομού».
Κατατέθηκαν και συζητήθηκαν οι απόψεις οι προτάσεις και οι προβληματισμοί όλων των παραβρισκόμενων φορέων και ομόφωνα αποφασίστηκαν και διατυπώθηκαν οι παρακάτω θέσεις – προτάσεις για άμεση διεκδίκηση και επίλυση:

Συμπεράσματα της σύσκεψης : να κινηθούμε σε δύο άξονες : βραχυπρόθεσμα μέτρα μακροπρόθεσμα μέτρα
Α. Βραχυπρόθεσμα:
1. επισκευή των αναχωμάτων
2. προσβασιμότητα στην καλλιεργήσιμη γη, (επισκευή των δρόμων)
3. επισκευή όλων των αντλιοστασίων- γεωτρήσεων
4. άμεση εκταμίευση των αποζημιώσεων για τους Αγρότες

Β. Μακροπρόθεσμα:
1. εκπόνηση αντιπλημμυρικού σχεδιασμού
2. κατασκευή πορτών στα σημεία όπου σπάνε τα αναχώματα, για να
ανοιγοκλείνουν όποτε κρίνετε απαραίτητο
3. υπερύψωση των γεωτρήσεων και των αντλιοστασίων , έτσι ώστε να
μην πλημμυρίζουν και παθαίνουν ζημιές κάθε χρόνο. Το κόστος της
επισκευής τους είναι τεράστιο και χρονοβόρο.
Ζητούμε από την πολιτεία και τους υπεύθυνους του τόπου μας να επιλύσουν τα θέματα που ταλαιπωρούν την περιοχή μας, τους κατοίκους, τους αγρότες και τις επιχειρήσεις μας. Πόσο μάλλον τώρα που αρχίζει η περίοδος της σποράς και της καλλιέργειας.