τιεδαΤης Κικής Ηπειρώτου από την εφημερίδα «Η Γνώμη».
Στην αναδρομική μείωση των αποδοχών του προέδρου, αντιπροέδρου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης αποφάσισε να προχωρήσει το ΔΣ της επιχείρησης, μετά από καταγγελία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Απόστολου Φωτιάδη.
Ο κ. Φωτιάδης, στην καταγγελία του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, επικαλούνταν το νόμο 4093/2012, σύμφωνα με τον οποίο, οι αποδοχές, οι αποζημιώσεις, τα έξοδα παράστασης και οι πάσης φύσεως αμοιβές των διοικητών, υποδιοικητών, των προέδρων, αντιπροέδρων, διευθυνόντων συμβούλων καθώς και των μελών των διοικητικών συμβουλίων σε ιδρύματα και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των δήμων και των περιφερειών, καθώς και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου αυτών, συμπεριλαμβανομένων των συνδέσμων των ΟΤΑ αλλά και των ανωνύμων εταιριών, στις οποίες οι ΟΤΑ κατέχουν ποσοστό πάνω από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου, μειώνονται κατά ποσοστό 50%.
Στην περίπτωση της ΤΙΕΔΑ, ο νόμος αυτός δεν εφαρμόστηκε, προφανώς από άγνοια, σύμφωνα με την επιχείρηση, με αποτέλεσμα σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης και μετά από πρόταση του προέδρου Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη, να προταθεί η αναδρομική εφαρμογή του νόμου από 1/1/2013. Έτσι, το ΔΣ της επιχείρησης αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην αναδρομική μείωση των αποδοχών του προέδρου και αντιπροέδρου και των αποζημιώσεων των μελών του ΔΣ από 1/1/2013, κατά 50%.
Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες, το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, μετά από πρόταση του κ. Αρβανιτίδη, αποφάσισε να μειώσει τις αποδοχές του ιδίου, αλλά και του αντιπροέδρου της επιχείρησης Γιώργου Ουζουνίδη. Όπως είχε επισημάνει ο πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ, ήταν μία απόφαση «που αποτελεί ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια για την εξυγίανση της επιχείρησης, η οποία αντιμετωπίζει αρκετά οικονομικά προβλήματα», ενώ είχε κατακεραυνώσει παλαιότερες πρακτικές με υπάλληλο που αμείβονταν με 3.400 ευρώ, καθαρά και 5.500 ευρώ το μήνα μεικτά!
Όπως είναι γνωστό, η οικονομική κατάσταση της ΤΙΕΔΑ είναι πάρα πολύ δύσκολη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με όλες τις ελπίδες να εστιάζονται σε μία καλή θερινή περίοδο.