ΝτόλιοςΤο ενδεχόμενο του σχηματισμού αυτοδύναμης Κυβέρνησης, μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, σχολίασε ο υφυπουργός εσωτερικών και υποψήφιος Βουλευτής Έβρου με το ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος. Ο κ. Ντόλιος εκτιμά ότι το ενδεχόμενο αυτό είναι αρκετά μακριά από την σημερινή πολιτική πραγματικότητα, αλλά είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε στη χώρα μας κουλτούρα συνεργασιών μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη.
Ολόκληρη η δήλωση του υφυπουργού έχει ως εξής:
«Αξιολογώντας τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας δεν υφίσταται. Η περίοδος των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, πέρασε στην Ελλάδα και καλώς πέρασε, ανεπιστρεπτί. Θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε και στην χώρα μας να συνεργαζόμαστε. Δεν μπορεί να είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης, η οποία μπορεί να επιμένει σε μονοκομματικές κυβερνήσεις.
Δείτε το παράδειγμα των χωρών που μπήκαν στο μνημόνιο όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία που συμφώνησαν! Δείτε και παραδείγματα αναπτυγμένων χωρών που έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας μεγάλων κομμάτων, όπως η Γερμανία και μόλις πρόσφατα η Σουηδία. Μόλις έπεσε η κυβέρνηση στη Σουηδία των Σοσιαλδημοκρατών έσπευσαν οι Χριστιανοδημοκράτες, η δεξιά δηλαδή στην Σουηδία, να στηρίξει την κυβέρνηση, για να μην οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές. Εμείς επιδιώκουμε εκλογές!
Στα δέκα χρόνια που είμαι Βουλευτής, συμμετείχα σε έξι(!) εκλογικές αναμετρήσεις. Το κακό είναι ότι ο κόσμος δεν θέλει εκλογές αλλά δεν χρεώνει δυστυχώς και την επιλογή που έγινε από κάποια κόμματα για να οδηγήσουν την χώρα σ’ αυτές».