ΒρετοπούλουΣτις ερωτήσεις του thraki Νεα, απάντησε η υποψήφια βουλευτής Έβρου με τη Νέα Δημοκρατία Όλγα Βρετοπούλου. Ο κα.  Βρετοπούλου, είναι για πρώτη φορά υποψήφια βουλευτής και μιλάει για την κρίση, τον Έβρο και τη δυσκολία των εκλογών.

 

Γιατί μία γυναίκα, μητέρα εφτά παιδιών και γιαγιά αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά; Πρώτα ο δήμος Αλεξανδρούπολης, τώρα η βουλή.

Μία μητέρα εφτά παιδιών και πρόσφατα γιαγιά ενός μωρού έντεκα μηνών γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική οικογένεια στην καθημερινότητα της. Και πρέπει με κάποιο τρόπο τα προβλήματα αυτά να μεταφέρονται στην εξουσία είτε σε τοπικό είτε σε εθνικό επίπεδο. Με πλήρη ευθύνη λοιπόν αγωνίστηκα και με τίμησε ο λαός της Αλεξανδρούπολης  δίνοντας μου το αξίωμα της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας και πιστεύω ότι και τώρα θα μου δώσει δύναμη για να έχω δυνατή φωνή και να μεταφέρω τα προβλήματα του ακριτικού νομού μας στα κέντρα εξουσίας.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αλλάξει την εικόνα του Έβρου της Ελλάδας;  Τα τελευταία χρόνια έδωσε εξετάσεις και η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι απέτυχε.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύω πως αντιμετώπισε με σοβαρότητα την κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνοντας να μας βγάλει από το αδιέξοδο που μας οδήγησαν «σωτήρες» του παρελθόντος. θεωρώ ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία κι αν ο ελληνικός λαός το αντιληφθεί θα γλυτώσουμε από νέες περιπέτειες που θέλουν να φέρουν αυτοί που από τον πόθο για εξουσία δεν λογάριασαν το 56% του ελληνικού λαού που είπε όχι σε εκλογές τώρα!

Ειλικρινά. Πιστεύετε ότι έχετε ελπίδες εκλογής κι αυτό γιατί στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν εν ενεργεία υφυπουργοί ή απλά επιθυμείτε ένα καλό πλασάρισμα;

Πιστεύω πως η θέση του βουλευτή ανήκει σε όποιον έχει διάθεση να προσφέρει και δεν είναι ισόβιο αξίωμα κανενός. Επίσης θέλω να πιστεύω ότι οι γυναίκες του Έβρου θα τιμήσουν τις γυναίκες που δεν διστάζουν να αγωνιστούν σε δύσκολους καιρούς για το καλό της πατρίδας και ιδιαίτερα του τόπου μας. Άρα θέλω να πιστεύω σε ένα καλό αποτέλεσμα.

Η μέχρι τώρα εμπειρία σας  στην τοπική αυτοδιοίκηση, πόσο σας βοηθάει στον προεκλογικό σας αγώνα;

Η εμπειρία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θεωρώ ότι είναι τόσο μεγάλη αλλά η ενασχόληση μου εδώ και χρόνια με το κοινωνικό σύνολο μέσα από συλλόγους και ιδιαίτερα με τον εθελοντισμό μου έχει διδάξει πολλά πράγματα που θα με βοηθήσουν σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρεθώ. Σημασία έχει να υπάρχει η διάθεση της προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Έχετε ζήσει χρόνια στη Σαμοθράκη. Θα προλάβετε να επισκεφτείτε προεκλογικά το νησί ή θα επικοινωνήσετε με άλλο τρόπο με τους κατοίκους η οποίοι σας γνωρίζουν από την παραμονή σας στο νησί;

Η Σαμοθράκη είναι η πατρίδα της καρδιάς μου.Έζησα πολλά χρόνια εκεί, αγάπησα τους ανθρώπους της έζησα και ζω ακόμη τα προβλήματα τους κι εννοείται πως έστω κι αν είναι περιορισμένος ο χρόνος της προεκλογικής περιόδου θα βρεθώ κοντά τους. Οι Σαμοθρακίτες είναι άνθρωποι που τιμούν τους ανθρώπους που τους στηρίζουν!

Αυτό που ακούσατε από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά σας και σας έκανε εντύπωση ποιο είναι;

Αυτό που νιώθω έντονα από την στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα μου είναι η έκπληξη όλων πως επέλεξα μια τόσο δύσκολη περίοδο για να κάνω αυτό το βήμα. Κι εγώ τους απαντώ πως οι πραγματικοί Έλληνες αγωνιζόμαστε στα δύσκολα. Αγαπώ την πατρίδα μου θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν περήφανα για την καταγωγή τους και γι αυτό θα αγωνιστώ από όποια θέση κι αν χρειαστεί.