πετρέλαιοΔεξαμενές γεμάτες με 4.500 λίτρα πετρελαίου εντόπισαν αστυνομικοί σε σπίτι στρατιωτικού σε χωριό του δήμου Σουφλίου. Η αστυνομία είχε πληροφορίες ότι ο στρατιωτικός κατέχει μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, η προέλευση των οποίων ήταν άγνωστη. Αστυνομικοί, αρχικά εντόπισαν ποσότητα στην κατοχή του 38χρονου υπαξιωματικού και στη συνέχεια προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του, όπου εντοπίστηκαν συνολικά 4.500 λίτρα, μέσα σε δεξαμενές και βαρέλια.
Σε βάρος του υπαξιωματικού έχει σχηματιστεί δικογραφία για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και υπεξαίρεση, καθώς κατηγορείται ότι μέρος των καυσίμων το εισήγαγε παράνομα από τη Βουλγαρία, σε διάφορα χρονικά διαστήματα κατά το παρελθόν, ενώ τα υπόλοιπα φέρεται ότι προέρχονται από τη μονάδα του.
Ο 38χρονος, οδηγήθηκε στον στρατιωτικό εισαγγελέα Ξάνθης, όπου αναίρεσε την αρχική του κατάθεση και υποστήριξε ότι το πετρέλαιο κατέχεται νομίμως.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του Σμαρώ Πιστίκη, ο κατηγορούμενος στη συμπληρωματική του απολογία θα καταθέσει έγγραφα που θα αποδεικνύουν το νόμιμο της κατοχής του πετρελαίου.
Ο 38χρονος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ δείγματα του πετρελαίου έχουν αποσταλεί για αναλύσεις.