Λαμπάκης ΓεροντόπουλοςΜία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του υφυπουργού εξωτερικών Κυριάκου Γεροντόπουλου και το δημάρχου Αλεξανδρούπολη Βαγγέλη Λαμπάκη στο γραφείο του δημάρχου. Στη συνάντηση δήμαρχος και υπουργός δρομολόγησαν τις επόμενες κινήσεις τους σε θέματα που αφορούν τον δήμο, αλλά και την ανάπτυξη του νοτίου τμήματος του Έβρου.
Συζητήθηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα από τις δύο πλευρές, αλλά και ο συντονισμός των επόμενων βημάτων, στο ανοικτό θέμα του μεγάλου περιφερειακού δρόμου της Αλεξανδρούπολης, το οποίο και οι δύο χαρακτήρισαν εθνικό έργο, κορυφαίας σημασίας για την περιοχή.
Επίσης συζητήθηκαν οι νέες προοπτικές που ανοίγονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μετά τα έργα ένωσης με τον σιδηρόδρομο, όπως και διάφορες προτάσεις συμφωνιών που υπάρχουν. Ο κ.Γεροντόπουλος ενημέρωσε τον δήμαρχο για τις επαφές που είχε με τον πρωθυπουργό του κρατιδίου του Αμβούργου, με την σύμφωνη γνώμη και του προέδρου του Σταύρου Σταυράκογλου, όσων αφορά την προοπτική συνεργασίας των δύο λιμανιών, Αλεξανδρούπολης και Αμβούργου.
Τέλος συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στο θέμα της συνεργασίας με ρωσική τράπεζα, που με εκπροσώπους της είχε συζητήσεις στην Αθήνα ο υφυπουργός και την δυνατότητα ανοίγματος υποκαταστήματος στην Αλεξανδρούπολη.
Ο κοινός στόχος και των δύο παραμένει η ανάπτυξη της περιοχής, με συντονισμένες ενέργειες συνεργασίας μεταξύ τους, αλλά και όλων των άλλων υπευθύνων φορέων.