Διμοιρίες ΜΑΤ στο Ορμένιο και σε κόμβους του κάθετου άξονα.

Αστυνομική κινητοποίηση σε μεγάλο τμήμα του Έβρου αλλά και της Βουλγαρίας, προκάλεσε η έλευση 100 περίπου Γερμανών, οι οποίοι με αφορμή την επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στους φράχτες της Βουλγαρίας και της Ελλάδας στα σύνορα με την Τουρκία.
Από χθες στην Ελλάδα σήμανε συναγερμός, καθώς υπήρχε η πληροφορία ότι οι Γερμανοί ήθελαν να πάνε στους φράχτες προκειμένου να τους γκρεμίσουν.
Τελικά όμως, πρόκειται για ανθρώπους της τέχνης, μέλη της ομάδας δράσης για τη δημιουργία ηθικής ομορφιάς, πολιτικής ποίησης (Zentrum für Politische Schönheit (ZPS)). Η ομάδα ως βασική πεποίθηση ότι η μνήμη του ολοκαυτώματος ακυρώνεται από την επανάληψη της πολιτικής απάθειας και της δειλίας κατά της μετανάστευσης.

Οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν ότι σύνορα δεν υπάρχουν πλέον στη Γερμανία, αλλά υπάρχουν στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία.
Με το που έφτασαν στο Ορμένιο τα λεωφορεία τους ακινητοποιήθηκαν και οι επιβάτες οδηγήθηκαν σε ομάδες στο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να τους γίνει σωματικός έλεγχος.
Οι μετέχοντες στη διαμαρτυρία είχαν μαζί τους κόφτες και άλλα εργαλεία και ήθελαν να πραγματοποιήσουν συμβολική διαμαρτυρία, με παράλληλα θεατρικά δρώμενα στους φράχτες των δύο χωρών. Τα εργαλεία δεσμεύτηκαν και θα τους αποδοθούν μόλις εγκαταλείψουν τη χώρα.
Η επικεφαλής της ομάδας, υποστήριξε ότι η Ελληνική αστυνομία ήταν συνεργάσιμη, σε αντίθεση με την αστυνομία της Βουλγαρίας.
Πάντως, στην Ελλάδα δεν πλησίασαν τον φράχτη, ενώ στη Βουλγαρία, έμειναν σε απόσταση από αυτόν, υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Αργά το βράδυ έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο, ενώ σχεδίαζαν να διασκεδάσουν και στην παραλία.
Δείτε το βίντεο

Αν δεν μπορείτε να δείτε το βίντεο πατήστε ΕΔΩ.

κόφτης