Τα δύο νοσοκομεία και μονάδες υγείας του Έβρου επισκέφτηκε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Διαφορετικές ήταν οι υποδοχές για τον αναπληρωτή υπουργό υγείας. Στην Αλεξανδρούπολη, εργαζόμενοι τον αποδοκίμασαν, για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη δημόσια υγεία, αλλά και γενικότερα στο δημόσιο τομέα, ενώ στο Διδυμότειχο ο υπουργός μίλησε για λειτουργική αυτονομία κι όχι για αυτόνομο ίδρυμα, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να είναι λειτουργικά αυτόνομο, και από δω και πέρα θα δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε με ένα κοινό διοικητικό συμβούλιο να μπορεί το νοσοκομείο να καταρτίζει δικό του προϋπολογισμό και να είναι οικονομικά ανεξάρτητο».
Στο μεταξύ ο κ. Γρηγοράκος δεσμεύθηκε για έλευση ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου κι ότι θα μονιμοποιηθούν παθολόγος και νευρολόγος. Επιπλέον ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να διασφαλίσει την οικονομική ενίσχυση που έχει ζητήσει το νοσοκομείο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει πολύ καλές αποδόσεις.

Στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα που οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν, πραγματοποιούνταν σύσκεψη με το διοικητή και υπηρεσιακούς παράγοντες. Στη σύσκεψη τονίστηκε, ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί ο διορισμός ενός αγγειοχειρουργού, ενώ ολοκληρώνονται άμεσα οι διαδικασίες για διορισμό νευροχειρουργού, όπως επίσης και σε σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης ενός αναισθησιολόγου. Επισημάνθηκε επίσης η αποκατάσταση της ανορθολογικής δομής του νοσοκομείου με τη λειτουργία πολλαπλών ομοειδών κλινικών με λίγες κλίνες με τις απαραίτητες συνενώσεις και η ανάγκη ενίσχυσης λειτουργίας νέων κρεβατιών ΜΕΘ. Επιπλέον ο αναπληρωτής υπουργός κατέστησε σαφές ότι θα ολοκληρωθούν οι κρίσεις για εφτά ιατρούς που είχαν διακοπεί το 2011 και θα πραγματοποιηθεί ενίσχυση του προϋπολογισμού με ανακατανομή εντός της ΔΥΠΕ.

Στο μεταξύ, οι 44 πρώην εργαζόμενοι με μπλοκάκι, οι οποίοι δεν εργάζονται πλέον γιατί δε βρέθηκαν χρήματα για την πληρωμή τους, είχαν μία σύντομη συνάντηση με τον κ. Γρηγοράκο, από την οποία βγήκαν πολύ απαισιόδοξοι για το εργασιακό τους μέλλον.