Προϋποθέσεις – ενημέρωση για τις επιχειρήσεις από τον εμπορικό σύλλογο Αλεξανδρούπολης.

Σας ενημερώνουμε για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση» το οποίο απευθύνεται σε 16.620 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, εγγεγραμμένοι στα μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, με στόχο την ενίσχυσή τους μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης και απασχόλησης.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων η οποία περιλαμβάνει:
• Θεωρητική κατάρτιση διάρκειας 100 ωρών.
• Πρακτική άσκηση των ωφελούμενων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 300 ωρών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας στους κλάδους:
Κατασκευαστικό – τεχνικό κλάδο
Κλάδο Διαχείρισης Στερεών και Υγρών Αποβλήτων
Κλάδο των Νέων Τεχνολογιών
• Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.
• Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.
• Εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχών μηνών, με ελάχιστες αποδοχές 25 ημερομίσθια ανά μήνα.
• Εκπαιδευτικό Επίδομα: το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε 1.600,00 ευρώ και περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης

• Το 70% του επιδόματος της κατάρτισης είναι αξίας 1120 € και καταβάλλεται με την ολοκλήρωση της κατάρτισης,
• Το 30% του επιδόματος της κατάρτισης είναι αξίας 480 € και καταβάλλεται με την ολοκλήρωση της πιστοποίηση

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 112.000.000 ευρώ. Υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» ενώ αναμένεται να ενταχθεί στο νέο ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου ∆υναµικού, Εκπαίδευση και ∆ια Βίου Μάθηση 2014-2020» µόλις αυτό εγκριθεί, όπου και θα χρηματοδοτηθεί με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από 10 Οκτωβρίου έως και 31 Οκτωβρίου 2014, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης (Λ. Δημοκρατίας 307 4ος όροφος Επιμελητηρίου Έβρου, τηλ. 2551028880).