Τους φόβους τους για το ενδεχόμενο μετάδοσης του ιού Έμπολα εξέφρασε κλιμάκιο της πανελλήνιας ομοσπονδίας συνοριακών φυλάκων και αντιπροσωπία της ένωσης συνοριακών φυλάκων Έβρου, σε συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή ΑΜΘ Γιώργο Σαλαμάγκα.
Οι συνοριακοί ζήτησαν να χορηγηθούν μάσκες και γάντια, αλλά να γίνουν και υπεύθυνες ενημερώσεις από γιατρούς σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης του Έμπολα και κυρίως το πως και αν κινδυνεύουν οι ίδιοι που έρχονται συνεχώς σε επαφή με λαθρομετανάστες.
«Θεωρούμε πως οι έγγραφες συστάσεις των αρμόδιων φορέων που εκδίδονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα δεν οδηγούν στην ενημέρωση του προσωπικού αλλά «διασφαλίζουν» την αποποίηση ευθύνης των υπευθύνων, σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος. Η υπεύθυνη ενημέρωση από κλιμάκιο ιατρών θεωρούμε πως κρίνεται αναγκαία και επιτακτική να πραγματοποιηθεί σήμερα», τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ένωση συνοριακών φυλάκων Έβρου.

Συνοριοφύλακες, έχουν θέσει ξανά τα συγκεκριμένα προβλήματα, όμως η εξάπλωση του ιού και η εμφάνιση κρουσμάτων και στην Ευρώπη, φαίνεται ότι προκαλεί νέα ανησυχία.