Με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, επικοινώνησε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Γιώργος Καρασμανής και τον ενημέρωσε για την άμεση έγκριση και υπογραφή ποσού 6,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά στην πληρωμή των αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων για τα προσβληθέντα ζώα που θανατώθηκαν και για την πληρωμή της διατροφής αυτών που παρέμειναν ή και παραμένουν σε υποχρεωτικό εγκλεισμό στις εκτροφές, που ενέπιπταν στις ζώνες προστασίας, καθώς και την άμεση ενίσχυση με κτηνιάτρους των υπηρεσιών και τη χρηματοδότηση των δαπανών για τις θανατώσεις των ζώων.
Η τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού, ήταν απόρροια της επικοινωνίας και της επιστολής του αντιπεριφερειάρχη, που εστάλη στις 30/09/2014, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης είχε παραδώσει επιστολή και στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Έβρο για την άσκηση Παρμενίων.
Ο Δημήτρης Πέτροβιτς τόνισε στον κ. Καρασμάνη ότι η έγκριση του ποσού των 6,5 εκατ. ευρώ, είναι μεν ένα θετικό βήμα, που όμως γίνεται με καθυστέρηση, καθώς οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες του Έβρου έχουν υποστεί τεράστιες ζημίες, ενώ όλοι στον Έβρο αναμένουν συνέχιση των ενεργειών του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, για την τάχιστη στήριξη του δοκιμαζόμενου αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου.
Παράλληλα ο αντιπεριφερειάρχης έκανε ειδική αναφορά και στη ανάγκη για την άμεση λειτουργία του διασυνοριακού κτηνιατρικού κέντρου εξωτικών νοσημάτων που βρίσκεται στην Ορεστιάδα, η λειτουργία του οποίου θα συμβάλλει στην πρόληψη και θωράκιση όχι μόνο του Έβρου και της περιφέρειας ΑΜΘ έναντι των ζωονόσων, αλλά και των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.