Ρεπορτάζ, Γιώργος Πανταζίδης – Κική Ηπειρώτου
Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη μεταφορά και λειτουργία του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στο κτιριακό συγκρότημα της Δραγάνας. Δώδεκα χρόνια που το παλιό κτίριο στην οδό Δήμητρας παραμένει εγκαταλελειμμένο, στο μεγαλύτερο μέρος του, την στιγμή που θα μπορούσε να δώσει λύσεις για την στέγαση υπηρεσιών και δομών, που σήμερα βρίσκονται διασκορπισμένες στην πόλη, δημιουργώντας προβλήματα και κοστίζοντας εκατομμύρια.
Η πιο σοβαρή και συνάμα ελπιδοφόρα εξέλιξη μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, ήταν η προχθεσινή αποκάλυψη της «ΓΝΩΜΗΣ» ότι πλέον το κτίριο διεκδικούν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης και το ΠΓΝΑ. Η μεν πρώτη αποφάσισε τον Ιούνιο την ανάκληση της παραχώρησης του κτιρίου στο νοσοκομείο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για στέγαση υπηρεσιών του δημοσίου, οδηγώντας τη διοίκηση του νοσοκομείου στην κατάθεση προσφυγής, για να αξιοποιήσει το κτίριο, για δομές υγείας.
Το μόνο βέβαιο στην υπόθεση είναι ότι όσο περνά ο καιρός το κτίριο απαξιώνεται όλο και περισσότερο. Σε αντίθεση με την περίπτωση του παλιού νοσοκομείου της Καβάλας, στο οποίο στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση καθαρισμού το καλοκαίρι, στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου της οδού Δήμητρας, πέρα από τους χώρους που στεγάζεται η Ψυχιατρική, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή παρέμβαση όλα αυτά τα χρόνια.

Σχόλιο thraki Νεα: Επί ένα χρόνο, δεν έχει γίνει η μεταφορά υπηρεσιών της ΠΕ Έβρου στο κτίριο 3, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να υπάρχει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση σε ενοίκια, αλλά να απαξιώνεται ένα ολόκληρο κτίριο. Παράλληλα, σε περίπτωση που η κτηματική υπηρεσία του δημοσίου πάρει στην κυριότητά της το παλιό νοσοκομείο, υπάρχει κίνδυνος να μην ισχύσει η παραχώρηση του νοσοκομείου στην περιφέρεια. Κατά τα άλλα, εγκαινιάστηκε το νομαρχείο ύστερα από πόσα χρόνια. . .