Τα διαπολιτισμικά σχολεία των Σαπών, το δημοτικό και το γυμνάσιο επισκέφθηκε ο γενικός πρόξενος της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα και διευθυντής του γαλλικού ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Christophe Le Rigoleur.

Κατά την παρουσία του στο γυμνάσιο, του έγινε μία συνοπτική παρουσίαση του σχολείου και των δράσεων του από τη διευθύντρια του Ζαφειρούλα Κοτσάκη ενώ ο καθηγητές γαλλικών Βασίλειος Χασκής και Μαρία Χατζηιωαννίδου αναφέρθηκαν στον προγραμματισμό των δράσεων της γαλλοφωνίας που περιλαμβάνουν διοργάνωση φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου, παρουσίαση της ιστοσελίδας του σχολείου στα γαλλικά και αναζήτηση γαλλικού γυμνασίου για την ανταλλαγή μαθητών. Ζητήθηκε δε από τον Γάλλο διπλωμάτη την ενίσχυση και διευκόλυνση αυτής της προσπάθειας αίτημα που ο ίδιος αποδέχτηκε με χαρά, συγχαίροντας τους μαθητές για την αποτελεσματική προσπάθειά τους.
Εκ μέρους του δημάρχου Μαρώνειας Σαπών τον κ. Le Rigoleur καλωσόρισε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αντωνιάδης ο οποίος και στο σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για τις ιστορικές σχέσεις φιλίας των δύο χωρών:
«Ο δήμος Μαρώνειας Σαπών με την τεράστια ιστορία και το μοναδικό αρχαιολογικό αλλά και φυσικό της πλούτο προσβλέπει και επιζητά τη συνεργασία με φορείς της φίλης χώρας Γαλλίας με την οποία συνδέουν τη χώρα μας σημαντικοί ιστορικοί δεσμοί.
Αυτούς τους δεσμούς επιζητούμε να συσφίξουμε περαιτέρω και έτσι θα ήθελα να σας απευθύνω επίσημη πρόσκληση, του κ δημάρχου Μαρωνείας Σαπών Γιάννη Σταυρίδη, επίσκεψης στο δήμο μας και γνωριμία με τον τόπο μας και τις ομορφιές του.
Φυσικά ο μεγαλύτερος και πιο πολύτιμος πλούτος μας είναι η νέα γενιά ,τα παιδιά μας τα οποία σήμερα χαίρονται με την παρουσία σας εδώ και την ευγενική προσφορά σας.» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.
Η σύντομη εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια που τραγούδησαν μαθητές του γυμνασίου Σαπών στην γαλλική και την ελληνική γλώσσα.
Η επίσκεψη του Γάλλου διπλωμάτη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο δημοτικό σχολείο των Σαπών στο οποίο και δώρισε βιβλία στη γαλλική γλώσσα για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του.