Κτηνοτρόφοι αποδοκίμασαν τον υφυπουργό εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο στα εγκαίνια της αγροτικής έκθεσης Φερών.

Στην αρχή της ομιλίας του, συνεχώς ακούγονταν αποδοκιμασίες, για την πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των ζωονώσων που μαστίζουν τον Έβρο, ενώ κτηνοτρόφος πλησίασε στο βήμα τον υφυπουργό και βουλευτή Έβρου και του ζήτησε να παραιτηθεί.

Ο κτηνοτρόφος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει εμβολιασμός των ζώων για τον καταρροϊκό πυρετό, με τον υφυπουργό απαντάει αργότερα ότι δε συμφωνούν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες με την πρακτική αυτή.

Ο κτηνοτρόφος, ο οποίος επιδοκιμάζονταν από πολίτες, απομακρύνθηκε από αστυνομικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και οι αστυνομικές δυνάμεις δεν ήταν μεγάλες, οι αστυνομικοί βρίσκονταν μέσα στο πλήθος κι όχι σε κάποιο απόμερο σημείο, όπως συνέβαινε στο παρελθόν σε αντίστοιχες εκδηλώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο υφυπουργός εσωτερικών είχε αντιπαράθεση και με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, όταν ο δεύτερος υποστήριξε στην ομιλία του, ότι τα 2/3 των κτηνοτρόφων των Φερών το 1996 απομακρύνθηκαν από το επάγγελμα, όταν την περιοχή έπληττε ο αφθώδης πυρετός.

Ο Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος είναι από τις Φέρες, είχε δεχτεί στο πρόσφατο παρελθόν επίθεση με μαγκούρα από ηλικιωμένο σε καρναβαλικές εκδηλώσεις στις Φέρες.