Τη διαβεβαίωση ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα, όσον αφορά την προμήθεια κρεατικών για τη γιορτή κρασιού, δίνει η Τουριστική Ιαματική Επιχείριση Δήμου Αλεξανδρούπολης, με επιστολή – απάντηση που έστειλε, ύστερα από την καταγγελία του σωματείου κρεοπωλών Έβρου.

Η επιχείριση τονίζει ότι έχουν ακολουθηθεί νόμιμες διαδικασίες κι ότι μάλιστα έγινε και έλεγχος από τον ΕΦΕΤ, ο οποίος κατέληξε σε συγχαρητήρια.

Η απάντηση της ΤΙΕΔ, όπως έφτασε χθες και δημοσιεύεται σήμερα, λόγω της συμμετοχής του thraki Νεα, στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Σε απάντηση του από 4-8-2014 Κοινού Δελτίου Τύπου που υπογράφεται από το Σωματείο Κρεοπωλών Έβρου «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ» και επιχειρήσεις πώλησης κρεάτων της πόλης σχετικά με τους όρους και τη διαδικασία προμήθειας του κρέατος για τη Γιορτή Κρασιού Αλεξανδρούπολης 2014, αναφέρουμε τα εξής:
Η ΤΙΕΔΑ Α.Ε. ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την προμήθεια του κρέατος και συγκεκριμένα η προμήθεια αυτή έγινε κατόπιν διενέργειας ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού, που έλαβε χώρα την 16-7-2014, κατόπιν νόμιμης δημοσίευσης του. Είναι αυτονόητο ότι στον διαγωνισμό είχαν δικαίωμα να λάβουν μέρος όλες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της επεξεργασίας και εμπορία κρέατος, όπως άλλωστε έπραξε ο μειοδότης του διαγωνισμού, που συμμετείχε και επελέγη λόγω της οικονομικότερης προσφοράς του.
Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις ποσοτικές και ποιοτικές προδιαγραφές των κρεάτων αναφέρονταν αναλυτικά στην διακήρυξη της προμήθειας του κρέατος, που ήταν στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.
Η προμήθεια μικρής ποσότητας κρέατος πουλερικών, εκτός της προμήθειας μέσω του διαγωνισμού, έγινε νόμιμα με απευθείας ανάθεση λόγω του χαμηλού κόστους, διότι εκ των υστέρων κρίθηκε απαραίτητη η προμήθεια τους για την εξυπηρέτηση επιπλέον επισκεπτών (μουσουλμάνων κυρίως).
Οι προδιαγραφές των πωλούμενων κρεάτων είναι άριστες και οι από το νόμο προβλεπόμενες, ενώ η συντήρηση και η αποθήκευση αυτών γίνεται σε ψυγεία μέχρι την τελική στιγμή πώλησης των προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό.
Ήδη σήμερα διενεργήθηκε πλήρης και εξονυχιστικός έλεγχος από τον ΕΦΕΤ, ο οποίος έλεγξε τις εγκαταστάσεις, τις άδειες λειτουργίας και τη διαδικασία προμήθειας, συντήρησης, προετοιμασίας και πώλησης του κρέατος στα πλαίσια της Γιορτής Κρασιού 2014. Ο έλεγχος κατέληξε σε συγχαρητήρια προς την επιχείρηση μας και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, καθώς διαπίστωσε ότι όλη η διαδικασία είναι νομότυπη και άριστα οργανωμένη.
Τέλος,πρέπει να αναφερθεί ότι η επιχείρηση πριν τη διενέργεια του διαγωνισμού είχε απευθυνθεί για την προμήθεια του κρέατος στο Σωματείο Κρεοπωλών Αλεξανδρούπολης, στους οποίους αποστείλαμε ευχαριστήρια επιστολή.

Διαβάστε: Πώς έγινε η προμήθεια των σουβλακίων;
Ηχητικό – Μαυρίδης: Όλα έγιναν νόμιμα