Κείμενο συμπαράστασης και πρόταση για τη λειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας καταθέτει η δημοτική σύμβουλος Διδυμοτείχου Βάγια Καραφεϊζη.

Καταγγέλλουμε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ να κλείσει το εργοστάσιο Ζάχαρης του Νομου.

Οι κυβερνώντες μιλούν για την ανάπτυξη της Ελλάδος που θα επέλθει από τον πρωτογενή τομέα .
Οι πράξεις τους όμως δεν το αποδεικνύουν .

Ο νομός Έβρου και κυρίως ο Βόρειος Έβρος την οικονομία του την στηρίζει στον πρωτογενή τομέα . Το μοναδικό εργοστάσιο σ΄αυτήν την ευαίσθητη περιοχή που εκτός από εργασία σε δεκάδες και σε περιόδους καμπάνιας εκατοντάδες συμπολίτες μας, στηρίζει κατά ένα μεγάλο μέρος την οικονομία της περιοχής μας.

Όταν κλείνεις ένα δρόμο, πρέπει να έχεις ήδη δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις για έναν παράλληλο δρόμο, εάν πραγματικά το κράτος νοιάζεται για τους πολίτες του.
Η μη εύρωστη λειτουργία του Εργοστασίου Ζάχαρης σίγουρα δεν προέκυψε από την μια μέρα στην άλλη. Δεν έχουμε σκοπό να δικάσουμε και να αποδώσουμε ευθύνες. Όμως το έλλειμμα της πολιτικής δεν είναι σωστό να το πληρώνουν οι πολίτες.

Ας μας αποδείξουν λοιπόν όλοι όσοι έχουν θεσμικό ρόλο ότι ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις.

Προτείνουμε λοιπόν οι τέσσερις δήμοι του νομού μας Αλεξανδρούπολης-Σουφλίου-Διδυμοτείχου- Ορεστιάδος που έχουν άμεσο όφελος από την λειτουργία του Εργοστασίου λόγω της τευτλοκαλλιέργειας, το Επιμελητήριο Έβρου, η Συνεταιριστική τράπεζα Έβρου και με την βοήθεια και την στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την δημιουργία μιας σύμπραξης για την συνέχιση της λειτουργίας του Εργοστασίου .
Oι βουλευτές του νομού μας να στηρίξουν πολιτικά την πρόταση αυτή για το όφελος των πολιτών και του νομού μας ευρύτερα.

Η επικεφαλής του συνδυασμού
ΒΗΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ για το δήμο Διδυμοτείχου
ΚΑΡΑΦΕΪΖΗ ΒΑΪΑ