Ενδείξεις Έπειτα από τη σύλληψη νεαρού στην Αλεξανδρούπολη

Για την δράση σπείρας παραχαρακτών που προωθεί πλαστά ευρώ και δολάρια στην ελληνική αγορά έχει στα χέρια της η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, μετά την σύλληψη ενός νεαρού με χαρτονομίσματα που ήταν προϊόντα ψηφιακής αναπαραγωγής.
Ο 18χρονος, που είναι Έλληνας, προσπαθούσε να αγοράσει από διάφορα καταστήματα στην Αλεξανδρούπολη εμπορεύματα μικρής αξίας πληρώνοντας με τα «πέτσινα» χρήματα. Όμως, η δραστηριότητά του έφτασε στα αυτιά των αστυνομικών που δεν άργησαν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν. Πάνω του βρέθηκαν ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και επτά χαρτονομίσματα των 50 αμερικανικών δολαρίων, τα οποία έφεραν σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας.
Τα χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν και εστάλησαν στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εργαστηριακή εξέταση, ώστε να εξακριβωθεί ο τρόπος με τον οποίο έγινε η παραχάραξη. Οι πληροφορίες των αστυνομικών αναφέρουν ότι ο νεαρός που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, τα είχε προμηθευτεί από αλλοδαπό ο οποίος τα είχε φέρει από γειτονική χώρα, πληρώνοντας το ένα τρίτο της πραγματικής αξίας των γνήσιων χαρτονομισμάτων.

www.protothema.gr