Με το thraki Νεα, επικοινώνησε ο διευθυντής της κατασκήνωσης στην οποία βρίσκονται ήδη τα παιδιά τα οποία θα μεταφέρονταν χθες με λεωφορείο το οποίο όπως αποδείχτηκε από τον τροχονομικό έλεγχο είχε σωρεία παραβάσεων. Ανάμεσα στις παραβάσεις είναι η πλαστή βεβαίωση ΚΤΕΟ και η χρήση πινακίδων κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί απώλεια πριν χρόνια.

Ο διευθυντής της κατασκήνωσης, τόνισε ότι δε γνώριζε με πιο λεωφορείο θα γίνει η μεταφορά, καθώς η διαδικασία γίνεται μέσω πρακτορείου με έδρα την Αθήνα.
Παράλληλα υποστήριξε ότι άμεσα προσπάθησε να βρει λύση για να μην ταλαιπωρηθούν τα παιδιά κι ότι όταν γίνεται μετακίνηση από την κατασκήνωση, ελέγχονται τα οχήματα και από τον ίδιο και από την τροχαία.

Στην ανακοίνωσή της για το περιστατικό η αστυνομία αναφέρει:

Συνελήφθη χθες (25-6-2014) το μεσημέρι, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ορεστιάδας, 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 24χρονο, οδηγό τουριστικού λεωφορείου, διότι, κατά τον έλεγχο, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς ένα πλαστό δελτίο τεχνικού ελέγχου οχήματος, το οποίο και κατασχέθηκε.

Από την ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί απώλεια, ενώ ο ιδιοκτήτης του λεωφορείου είχε προβεί στην έκδοση νέας άδειας και στοιχείων κυκλοφορίας, τα οποία στη συνέχεια παρέδωσε στην αρμόδια αρχή και έθεσε το όχημα εκτός λειτουργίας.

Κατασχέθηκαν επίσης ένα ζεύγος πινακίδων και μια άδεια κυκλοφορίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 24χρονου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Τροχαίας Ορεστιάδας.