Συνελήφθησαν σε δασώδη έκταση του Σουφλίου, από αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Σουφλίου, τέσσερις διακινητές, τρεις Ιρακινοί, ηλικίας 32, 22 και 18 ετών κι ένας 20χρονος Ιρανός οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, είκοσι δύο λαθρομετανάστες. Δεκαπέντε από τους διακινούμενους είναι Σύριοι, τέσσερις Ιρακινοί και τρεις Ιρανοί.
• Σε βάρος του 20χρονου διακινητή, η δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, γιατί όπως προέκυψε, κατά το χρόνο διευκόλυνσης εισόδου των μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα, τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι, έναν από αυτούς, στο μηρό.
• Σε βάρος των δύο διακινητών, ηλικίας 32 και 18 ετών, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς, δύο πλαστά διαβατήρια των συριακών αρχών.
• Σε βάρος του 22χρονου, η δικογραφία περιλαμβάνει παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι βρέθηκε στην κατοχή του μία σιδερογροθιά.
Κατασχέθηκαν δύο πλαστά διαβατήρια, μία σιδερογροθιά και έξι κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Έβρου.