Την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Οικονομικός σύμβουλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. David Lippeatt- συνοδευόμενος από συνεργάτη του γραφείου του-στο πλαίσιο της γνωριμίας του με την περιοχή, τους Θεσμικούς και Επαγγελματικούς φορείς.
Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Νομαρχείου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα πλεονεκτήματα της περιοχής, στους βασικούς Τομείς ανάπτυξης όπως πρωτογενής Τομέας, Τουρισμός- Πολιτισμός, Εμπόριο κ.α. με έμφαση στο θέμα των Μεταφορών και των Υποδομών .
Από την πλευρά του ο κ. Lippeatt έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής. Τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια πολύ σημαντική Χώρα , πλούσια σε Πολιτισμό, Ιστορία και Φυσικό πλούτο και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό Στρατηγικό Εταίρο τόσο σε οικονομικό όσο και σε γεωγραφικό επίπεδο.
Η σημερινή του επίσκεψη έχει ως στόχο την αποτύπωση της εικόνας του οικονομικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος της περιοχής, των υποδομών και των ευκαιριών που ανοίγονται για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γ. Νικολάου τόνισε ότι η περιφερειακή ενότητα Έβρου αποτελεί μια περιοχή με σαφή συγκριτικά πλεονεκτήματα που αφορούν στο πλούσιο Φυσικό της Περιβάλλον, στην Ιστορία και τον πολιτισμό της , τη Γεωστρατηγική και κομβική της θέση μεταξύ Ευρώπης και Ασίας και τη δυναμική των συνδυασμένων μεταφορών που αναπτύσσει.
Τόνισε επίσης ότι η Περιφέρεια Α.Μ.Θ στηρίζει ενεργά και έμπρακτα δράσεις που στοχεύουν στη δημιουργία ενός πλαισίου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του Τόπου με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον με αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής- κάνοντας μνεία σε έργα υποδομών που ήδη υλοποιούνται στην Περιοχή και γι αυτά που έχουν δρομολογηθεί για το άμεσο μέλλον.
Επεσήμανε δράσεις υποστήριξης του επιχειρηματικού κόσμου ( Σουφλί- Πόλος ανταγωνιστικότητας, βιομηχανική κληρονομιά, γυναικεία επιχειρηματικότητα, Εναλλακτικός τουρισμός, καινοτομία κ.α ) καθώς και την ανάγκη αξιοποίησης και ανάδειξης του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής που αποτελεί το πολυτιμότερο επενδυτικό κεφάλαιο του Τόπου.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιωάννης Κανελλάκης ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική ανάπτυξης του Τόπου σε θέματα επιχειρηματικών ευκαιριών και επενδύσεων και προέτρεψε τον κ. Lippeatt να συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων στην Περιοχή.
Στο τέλος της συνάντησης η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου χάρισε στον κ. Lippeatt ένα τόμο- λεύκωμα για την Θράκη στο οποίο προβάλλονται τα χαρακτηριστικότερα φυσικά ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία της περιοχής.
Εκείνος με την σειρά του, αφού ευχαρίστησε την κ. Νικολάου για την φιλοξενία, τόνισε ότι η επίσκεψή του στην Περιοχή του αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα βελτιώνει το οικονομικό της status και προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας διαφαίνονται στο επόμενο εξάμηνο.
Η κ. Νικολάου τον προέτρεψε να βρεθεί εκ νέου στην περιοχή και να επισκεφθεί το νησί της Σαμοθράκης για το οποίο έγινε ιδιαίτερη αναφορά κατά τη διάρκεια της συζήτησης.
Image and video hosting by TinyPic