Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν δημότες της Αλεξανδρούπολης είναι εμφανείς τονίζει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη ΑΝΑΣΑ.
Η ΑΝΑΣΑ με αφορμή το σχέδιο για εφαρμογή του προγράμματος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για πολίτες δύο δήμων, ζητάει να υπάρξουν πιέσεις για την ένταξη και του δήμου Αλεξανδρούπολης.
Για το θέμα η ΑΝΑΣΑ τονίζει:

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, έως τον Σεπτέμβριο θα έχει τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος πιλοτικά σε δύο δήμους της χώρας με αρχικό προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ και θα απευθύνεται σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας. Ο στόχος είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί το 2015 από δημοτικό σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με το κείμενο αξιολόγησης της τρόικας.
Η Δημοτική παράταξη «ΑΝΑ.Σ.Α.» καλεί τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και τους Βουλευτές του νομού να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια με σκοπό να συμπεριληφθεί ο Δήμος μας στην πιλοτική εφαρμογή αυτού του μέτρου.
Είναι πανελλαδικά γνωστό ότι η περιοχή μας έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας με οδυνηρές συνέπειες όχι απλώς για το βιοτικό επίπεδο, αλλά κυρίως για την ίδια τη επιβίωση πολλών οικογενειών συνδημοτών μας.
Με πρόσφατες δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού, Αντώνης Βαμβακερός αποκάλυψε πως καθημερινά και από ένας συμπολίτης μας έρχεται για συσσίτια. Πέραν τούτου τα τραγικά περιστατικά αποτελούν καθημερινότητα και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και άλλων τοπικών φορέων, εξαντλούν τα όριά τους προκειμένου να υπάρξει ένα ελάχιστο δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και να μη διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός.
Ως Δημοτική Παράταξη, θεωρούμε ότι η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου διασφάλισης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στο Δήμο Αλεξανδρούπολης πέραν του συμβολικού της χαρακτήρα, είναι και απολύτως ενδεδειγμένη σύμφωνα με τα ποσοτικά αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να γίνουν τυχόν βελτιώσεις πριν από την επέκταση της εφαρμογής του μέτρου και τις υπόλοιπες περιοχές.

Παύλος Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
«ΑΝΑ.Σ.Α.»