Οι πολίτες που συγκροτούν τον περιφερειακό Συνδυασμό ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, πιστεύουμε ότι η συμμετοχή στα κοινά και στην προκειμένη περίπτωση η συμμετοχή στις εκλογές, αποτελεί δείγμα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ των πολιτών.
Το δηλώνουμε αυτό ανεξάρτητα του τρόπου με τον οποίο γίνονται οι εκλογές (μη αντιπροσωπευτικός) και των διαφόρων μεθοδεύσεων που ακολουθούν πολλοί υποψήφιοι προκειμένου να επηρεάσουν ή να πιέσουν τους πολίτες. Σε τελική ανάλυση όλοι οι πολίτες θεωρούνται και πρέπει να θεωρούνται ώριμοι και ελεύθεροι να αποφασίσουν.
Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα διλλήματα. Υπάρχουν μόνο προφάσεις.
Αν δεν αποφασίσουμε εμείς, κάποιοι άλλοι θα αποφασίσουν για μας.
Προκειμένου να ψηφίσουμε στις επαναληπτικές Περιφερειακές εκλογές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ζητήσαμε τόσο από τον Περιφερειακό Συνδυασμό « ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ» όσο και από τον Περιφερειακό Συνδυασμό «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» να μας απαντήσουν σε ερωτήματα που έχουν σχέση με:
Την Ενεργειακή πολιτική που θα ακολουθήσουν
Το θέμα της εκμετάλλευσης Χρυσού
Της εκμετάλλευσης Ουρανίου
Τις πολιτικές ενίσχυσης του τοπικού παραγωγικού ιστού που θα εφαρμόσουν
Τις πολιτικές διαχείρισης απορριμμάτων που θα εφαρμόσουν
Την ενεργοποίηση των μηχανισμών Διαβουλευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ
Την αξία των Προστατευμένων περιοχών της ΑΜΘ
Τις πολιτικές αντιμετώπισης των διαφορετικής εθνολογικής καταγωγής Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης
Με βάση τις απαντήσεις που μας δοθήκαν η δεν μας δοθήκαν, αλλά και τις τοποθετήσεις και των δύο συνδυασμών κατά την διάρκεια της θητείας του παρόντος Περιφερειακού Συμβουλίου, ειδικά σε σοβαρά ζητήματα που απασχόλησαν την Περιφέρεια μας όπως το θέμα της εξορυξης Χρυσού:
Η «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» στις επαναληπτικές περιφερειακές εκλογές στις 25.5.2014 στηρίζει τον συνδυασμό «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ » με επικεφαλής τον κ. Γιαννακιδη Άρη.