Μία απλή περιήγηση στο διαδίκτυο αποδεικνύει ότι συντριβάνια αντίστοιχα με το συντριβάνι της κεντρικής πλατείας Ορεστιάδας δε χάνουν νερά και δε διαθέτουν καμία σχάρα. . .

Στην Ορεστιάδα, τα νερά από το κεντρικό συντριβάνι φτάνουν σε απόσταση 25 μέτρων από αυτό, κάτι που χαλάει την όμορφη εικόνα της πλατείας.

Σε μία προσπάθεια για λύση, ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος είπε ότι θα τοποθετηθεί σχάρα κι ότι δε θα επιβαρυνθούν οι δημότες.
Μα σε άλλα συντριβάνια δεν υπάρχει σχάρα και τα νερά δε φεύγουν εκτός. . . .

Ένα από τα πιο γνωστά συντριβάνια στην Ελλάδα, είναι αυτό του μεγάλου εμπορικού κέντρου Εκπτωτικό Χωριό το οποίο βρίσκεται στα Σπάτα.


Στο 0:47 του βίντεο που ακολουθεί μία άλλη οπτική ματιά από το συγκεκριμένο συντριβάνι και το στεγνό πάτωμα γύρω από αυτό.

Το θέμα με το συντριβάνι της πλατείας, τελικά αποδείχτηκε ότι απασχολεί τους κατοίκους της πόλης καθώς οι συζητήσεις είναι καθημερινές.
Τα παιδιά που μπαίνουν και παίζουν για όλους είναι κάτι το όμορφο, για άλλους κάτι το βασανιστικό (γονείς).
Μην ξεχνάμε όμως ότι όλοι ήμασταν κάποτε παιδιά. . .
Για τα νερά που φεύγουν εκτός, έπρεπε να είχε βρεθεί η λύση, πριν στείλουν την πρόσκληση από το δήμο Ορεστιάδας για να κάνουν τα εγκαίνια. Γιατί βιάστηκαν τόσο, αφού τα έργα δεν ολοκληρώθηκαν, όπως είπε και ο δήμαρχος σε ανάρτησή του στο facebook;

Γιατί η πρόσκληση του δημάρχου για τα εγκαίνια έλεγε χαρακτηριστικά τα έργα ολοκληρώθηκαν.
Η πρόσκληση επακριβώς:
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του έργου «Ανάπλασης της πλατείας και εμπορικού κέντρου Ορεστιάδας».
Το έργο εντάχθηκε στο ΕΤΠΑ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακ-Θράκης 2007-2013, με προϋπολογισμό 2.848.422,00 ευρώ με ΦΠΑ 23% και φορέα υλοποίησης το Δήμο Ορεστιάδας.
Κατόπιν αυτών, θα γίνουν τα εγκαίνια στις 11 Μαΐου 2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 13:00 μμ στην νέα πλατεία Ορεστιάδας και σας καλούμε να παραστείτε.