Ο Γιώργος Πανταζίδης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη, απαντάει στις ερωτήσεις του thraki Νεα.
Γιατί με Παύλο Μιχαηλίδη και ΑΝΑΣΑ;
Γιατί «δεν είπε μπαίνω μπροστά και ακολουθείσθε». Γιατί με συλλογικότητες και πολίτες συνδιαμόρφωσε (και εγώ ήμουν ένας από αυτούς) το πλαίσιο αρχών και θέσεων της παράταξης. Γιατί ο υποψήφιος δήμαρχος και αυτή η παράταξη εκφράζει από την αρχή την πάλη ενάντια στις μνημονιακές και καλλικρατικές πολιτικές που είναι υπεύθυνες για τη διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κοινωνικού ιστού της χώρας. Γιατί υπάρχει σχέδιο, πρόγραμμα και όραμα για έναν Δήμο αλληλέγγυο, ζωντανό, ανθρώπινο, δημοκρατικό. Για να αγωνιστώ με τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης ενάντια στην αυταρχική και συγκεντρωτική άσκηση διοίκησης από τον νυν δήμαρχο αλλά και στην αναβίωση «φαντασμάτων» του παρελθόντος. Γιατί είναι ή ώρα να διαλέξεις από ποια πλευρά θα πας.
Γιατί αυτή την περίοδο
Εργάζομαι και ζω στην Αλεξανδρούπολη όπου και γεννήθηκα από την επιστροφή μου μετά τις σπουδές, δημιούργησα και μεγαλώνω την οικογένειά μου, αγαπώ και νοιάζομαι για το τόπο μου. Κινούμαι στους δρόμος της και την βιώνω το πνεύμα και τα προβλήματά της καθημερινά και όχι συγκυριακά. Είμαι κατ’επιλογή και συνείδηση ενεργό μέλος του τόπου και της κοινωνίας μας εδώ και πολλά χρόνια. Η παρουσία μου στα κοινά δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενη. Ήμουν υποψήφιος βουλευτής με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ το 2007 και το 2009, υποψήφιος με πολιτικές κινήσεις για τις νομαρχιακές – περιφερειακές εκλογές σε προηγούμενες αναμετρήσεις. Σε αυτή τη συγκυρία που οι ζωές μας δέχονται εδώ και χρόνια ανελέητη επίθεση , τη στιγμή που οι ντόπιοι εκφραστές των υπηρετών των ιδιωτικών και ξένων συμφερόντων είναι έτοιμοι να παραδώσουν τον τόπο μας, δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος.
Πώς θα έρθουν χρήματα στον τόπο μας;
Χρήματα στον τόπο μας δεν θα έρθουν σίγουρα, αν συνεχιστεί η δουλική αντιμετώπιση των συγκυβερνώντων της χώρας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από τους ντόπιους «φίλους» και εκλεκτούς τους. Και μην μου πείτε για ανεξάρτητους υποψηφίους, γιατί μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται. Χρήματα στον τόπο μας δεν θα ρθουν εάν συνεχιστεί η παρουσία της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων, αν εξακολουθήσει ο Καλλικράτης που προσθέτει αρμοδιότητες και αφαιρεί πόρους. Ο τόπος δεν θα σωθεί αλλά αντίθετα, θα καταστραφεί εάν ποτέ προχωρήσει η εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα και τις γύρω περιοχές, εάν προχωρήσουν οι ΕΟΖ που φαίνεται ότι έχει αποφασίσει και αποδεχθεί η διοίκηση Γιαννακίδη. Ανάπτυξη δεν γίνεται και δεν μπορεί να υπάρξει εάν ο δήμος χάσει πολύτιμα εργαλεία όπως το αεροδρόμιο και το λιμάνι που οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση, το καμπινγκ και το ΕΟΤ που εντάχθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ.
Αντίθετα, πόροι για την ανάπτυξη του τόπου θα έρθουν εάν έρθει στη χώρα μια κυβέρνηση που θα εγκαταλείψει τα μνημόνια εξαθλίωσης, που θα προχωρήσει σε σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και του τόπου μας. Πόροι θα έρθουν από την συνεχή διεκδίκηση κονδυλίων από την κεντρική εξουσία, την ύπαρξη και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης τουριστικής πολιτικής με ακόμη καλύτερη συνεργασία με τις γειτονικές χώρες, με την πραγματική αξιοποίηση των με την αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων του πρωτογενή τομέα στον τόπο μας, με η φροντίδα το διαμαντιού μας του Δέλτα Έβρου, μέσα από τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το επιστημονικό προσωπικό όπου θα δώσει άλλη διάσταση στο ήδη καλό επίπεδο του συνεδριακού τουρισμού, μέσα από τις δεκάδες ολοκληρωμένες προτάσεις για ανάπτυξη που περιλαμβάνει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της παράταξης ΑΝΑΣΑ (αναλυτικά μπορείτε να δείτε ΕΔΩ).
Αν εκλεγείς με ποιον τομέα θα ήθελες να ασχοληθείς
Και λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας έχω καθημερινή επαφή με τα ζητήματα και προβλήματα του δήμου και της Αλεξανδρούπολης. Συμμετέχω σε κινήματα πόλης, αντιδρώ για όσα ασχημαίνουν τον τόπο μας, παλεύω σαν μέλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα δεινά έχουν φέρει στην καθημερινότητα και τις ζωές μας οι πολιτικές που ασκούν εδώ και 40 χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. παρακολουθώ τις πολιτικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας, ζω έντονα την αθλητική δραστηριότητα ειτε ως αθλητικός ρεπόρτερ, είτε ως μέλος αθλητικών συλλόγων. Αν εκλεγώ και επιλεγώ από τον επικεφαλής ης παράταξης που συμμετέχω, θα κάνω ότι μπορώ καλύτερο για να δώσουμε ΑΝΑΣΕΣ στις ζωές των ανθρώπων του Δήμου μας σε όποιο πόστο μου ζητηθεί.