Δήλωση στήριξης του Βασίλη Μαλκούκη
Στις αρχές του μηνός Μαρτίου η παράταξη του ΛΑ.Ο.Σ, είχε μία σύσκεψη σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, για την πολιτική γραμμή που θα ακολουθούσε το κόμμα, στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.
Τα θέματα των συζητήσεων ήταν διάφορα, με το επίκεντρο όλων να πέφτει επάνω στο θέμα της στήριξης ενός τοπικού πολιτικού φορέα, ο οποίος να έχει συγκριτικά την δυνατότητα του μεγαλύτερου θετικού προσήμου προσφοράς προς τον δημότη, αλλά και στα θέματα της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, τον τουρισμό, τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό αλλά και εντέλει την πιο ξεκάθαρη δυνατότητα ελεύθερου πεδίου ανάπτυξης, των πατριωτικών απόψεων του ΛΑ.Ο.Σ στην ευρύτερη περιοχή μας.
Οι προτάσεις που είχαν γίνει στο κόμμα μέχρι τότε, ήταν δύο. Του κ. Λαμπάκη και του κ. Φωτιάδη. Δηλαδή των δύο επικρατέστερων παρατάξεων για τον Καλλικρατικό δήμο μας.
Στο παραπάνω βεβαίως δίλημμα, δεν υπήρχε θα μπορούσα να πω και ιδιαίτερη αντιπαράθεση απόψεων, λόγω θα έλεγα και της κατάπτυστης πολιτικής ιστορίας του κ. Φωτιάδη, νομίζω ότι η απόφαση να στηριχτεί από εμάς ο κ. Λαμπάκης, ήταν μονόδρομος.
Τώρα όμως, η Ν.Ε απομονώνοντας απροκάλυπτα την μία παράμετρο του ζητήματος και ξεκαθαρίζοντας το πολιτικό τοπίο, είχε να αντιμετωπίσει ένα εξίσου δύσκολο πρόβλημα-ερώτημα με την επικείμενη υποψηφιότητα του κ. Λαμπάκη.
Ο δήμαρχος της πόλεως ανεπιφύλαχτα, δεν έχει βλάψει την πόλη. Αντιθέτως έχει προσφέρει πολλά. Θα μπορούσα να αναφέρω τους πλήρως ανακαινισμένους χώρους πρασίνου για όλους. Την δημιουργία σοβαρών προϋποθέσεων ανάπτυξης του τουρισμού της περιοχή μας, την συμβολή του στην ανάπτυξη του λιμένος Αλεξ/πόλεως, της παραλιακής ζώνης που υλοποιείται, της όλης εμπορικής κινήσεως της πόλεως, αλλά και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της προυπάρχουσας διοικητικής μηχανής του δήμου.
Σίγουρα δεν μπορεί να κατηγορηθεί για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
Σίγουρα δεν μπορεί να κατηγορηθεί για κακοδιαχείριση του. Για ποιο όμως πράγμα, ίσως κάποιοι ή πολλοί, να κατηγορήσουν τον δήμαρχό μας κ. Β. Λαμπάκη;
Για ένα μόνο πράγμα. Το άτρεπτο του χαρακτήρος του.
Λένε πολλοί, σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί πλεονέκτημα, άλλοι τόσοι λένε ότι είναι ένα μειονέκτημα, που δημιουργεί προβλήματα στην συνοχή και στην αποτελεσματικότητας μίας ομάδας εργασίας όπως είναι ένα δημοτικό συμβούλιο. Όπως και να’ χει, η άποψη μου είναι πως σίγουρα δημιουργούνται προσχώματα, στην προώθηση ενός τοπικού θέματος.
Επάνω στο ζήτημα αυτό τώρα το οποίο μας προβλημάτισε, δηλαδή στο ότι εάν οι απόψεις μας θα μπορούν να φτάνουν “ανεμπόδιστα” μέσα στις σκέψεις του δημάρχου μας, νομίζω ότι η πρόταση του ΛΑ.Ο.Σ με την υποψηφιότητα του κ. Δ. Γοδοσίδη άρει κάθε ενδοιασμό του οποιουδήποτε και υπερκαλύπτει τον παραπάνω προβληματισμό κατά κόρον. Και αυτό, γιατί απλά ο Δ. Γοδοσίδης έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων, έχει διατελέσει επί χρόνια διευθυντής μεγάλων εταιρειών και για χρόνια διοικεί και κατευθύνει στελέχη των επιχειρήσεων αυτών, πράγμα που απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες διαχείρισης του χαρακτήρα του καθενός, έτσι ώστε να μπορέσεις να έχεις έναν επιθυμητό, ομαδικό συγκερασμό.
Ο Δ. Γοδοσίδης είναι ένας άνθρωπος της επικοινωνίας και ευτυχής συγκυρία, να βρίσκεται στην διάθεσή μας, ώστε αυτήν την στιγμή να έχουμε τον καταλληλότερο άνθρωπο για την καταλληλότερη θέση, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι οι προτάσεις μας θα φτάνουν στο αυτί του δημάρχου και έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τις προσδοκίες των ανθρώπων μας και η πολιτική μας θα έχει εντέλει ένα πιο έμπρακτο τοπικό αποτέλεσμα.
Αυτή πιστεύουμε ότι θα είναι η επικοινωνιακή ισχύ του ΛΑ.Ο.Σ στις επόμενες δημοτικές εκλογές και η συμβολή μας στην εφαρμογή του προγράμματός μας, στα τοπικά δρώμενα, που η παρουσία ενός πατριωτικού λόγου είναι τώρα πιο επιβεβλημένη παρά ποτέ.
Αυτό λοιπόν θα είναι το κλειδί της επιτυχίας μας, για έναν δήμο ανάπτυξης, ευημερίας και συνεργασίας μεταξύ των προσώπων της πόλεως και της περιοχής μας, για την αποτροπή των κακώς κειμένων αλλά και για την δημιουργία μιας προσδοκίας αλλαγών προς το καλύτερο προσμένοντας επιτέλους ένα πιο ευνοϊκότερο μέλλον για όλους..

Καλή επιτυχία Δημήτρη.
ΜΑΛΚΟΥΚΗΣ Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ