Τελικά οι υποψήφιες σας έχουν πτυχίο όπως αναφέρουν στον προεκλογικό τους αγώνα;
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δημόσια τοποθέτηση του δημάρχου και υποψηφίου δημάρχου Ορεστιάδας, ο οποίος απαντώντας σε σχόλιο φίλου του στο fb (το σχόλιο δεν υπάρχει πλέον, εμείς πάντως δεν το βλέπουμε. . . ) γράφει: «Εγώ δεν υιοθετώ τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς. Απλά αποδίδω τιμή σε όλους τους δημοσιογράφους και τις ιστοσελίδες, ανάλογα με την προσφορά και τη δεοντολογία τους».

Προφανώς ο δήμαρχος έχει κάνει τις επιλογές του, καθώς γνωρίζει το χώρο των ΜΜΕ καλύτερα από πολλούς. Με δημοσιογράφο έμμισθο συνεργάτη, ως πρόεδρος της δημοτικής τηλεόρασης, ως δήμαρχος τόσα χρόνια με πολλές συνεντεύξεις, έχει εμπειρία.

Επειδή λοιπόν ο κ. δήμαρχος υπαινίσσεται ότι  κάπου το θέμα της δεοντολογίας «παίζει», ας απαντήσει σε πόσες δημοσιογραφικές ερωτήσεις δεν έχει απαντήσει, πόσες φορές ζήτησε να μιλήσει σε ΜΜΕ και του έκλεισαν την πόρτα και ποια ΜΜΕ είναι αυτά, πόσες ανακοινώσεις του δεν έπαιξαν σε ΜΜΕ και ποια ΜΜΕ είναι αυτά.

Και για καθαρά δεοντολογικούς λόγους, ας απαντήσει και σε κάτι ακόμα.

Στο συνδυασμό του, υπάρχει υποψήφια η οποία εμφανίζεται με τίτλο πανεπιστημιακό, χωρίς να έχει μπει ποτέ σε πανεπιστήμιο και ακόμα μία η οποία σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφου, δεν ανέφερε ποτέ το χρόνο που πήρε το πτυχίο της και εμφανίζεται ως πτυχιούχος;

Κύριε δήμαρχε, αν ισχύουν τα τελευταία, θέσατε εκτός συνδυασμού σας, τα συγκεκριμένα πρόσωπα;