Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Έβρου με τον συνδυασμό Μακεδονία Θράκη Ελλάδας μας, απαντάει στις ερωτήσεις του thraki Νεα.
Οι περισσότεροι σας γνώρισαν στις εθνικές εκλογές όταν και διεκδικήσατε την είσοδό σας στο ελληνικό κοινοβούλιο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Τώρα διεκδικείτε μία θέση στο περιφερειακό συμβούλιο με υποψήφιο περιφερειάρχη τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ. Ο κ. Κουίκ δεν είναι από την περιφέρεια παρ’ όλα αυτά δηλώνει ότι την υπεραγαπά. Σε τι ελπίζετε απ’ αυτές τις εκλογές;
Αυτό που επιζητά ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία αλλά και ο λαός της περιφέρειας ΑΜΘ είναι η αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Μιας αλλαγής που θα φέρει ξανά την ελπίδα και την προοπτική στον τόπο μας. Θα φέρει τα χαμόγελα στα πρόσωπα των συμπολιτών μας αυτά που η μνημονιακή πολιτική τα στέρησε. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι σημαντικές για το μέλλον του τόπου, η επομένη μέρα των εκλογών θα πρέπει να δώσει σε όλες εκείνες τις παραγωγικές και υγιείς δυνάμεις την ευκαιρία να διαχειριστούν την διακυβέρνηση για ένα καλύτερο αύριο. Οι πολιτικές των παρελθόντων ετών που οδήγησαν την περιφέρεια μας στο να είναι η τελευταία σε όλη την Ευρώπη θα πρέπει να λάβουν τέλος. Η Θράκη αξίζει και απαιτεί πλέον μια καλύτερη προοπτική μια καλύτερη τύχη. Σε αυτόν τον αγώνα ταχθήκαμε με γνώμονα κυρίως το Εθνικό συμφέρον την αγάπη μας για τον τόπο χωρίς ιδιοτέλεια ως απλοί στρατιώτες και μπροστάρη έναν άνθρωπο που δυο χρόνια τώρα δείχνει την αγάπη του για την Θράκη εμπράκτως με συνεχείς επισκέψεις και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για όλα τα προβλήματα της περιφέρειας μας. Αυτό που ελπίζουμε και προσδοκούμε την επομένη μέρα των εκλογών είναι να αναλάβουμε τις τύχες αυτού του τόπου και θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο, ενωμένοι χριστιανοί και μουσουλμάνοι για να δημιουργήσουμε μια περιφέρεια πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.

Ποια είναι τα βασικά σημεία του προγράμματός σας για τον Έβρο;
Αποτυπώνοντας την οικονομική κοινωνική και διοικητική κατάσταση του νομού μας η διαπίστωση που κάνει ένας απλός παρατηρητής είναι ότι πρόκειται για έναν νομό σε πλήρη εγκατάλειψη σε όλους τους τομείς και η κεντρική εξουσία μαζί με την περιφερειακή αρχή να υπόσχονται καλύτερες μέρες χωρίς όμως σχέδιο και στρατηγική. Αυτό που επιζητά ο λαός του Έβρου είναι πάνω από όλα σεβασμό αξιοπρέπεια και στήριξη μια και διατελεί εθνικό καθήκον διατελεί τους φύλακες των συνόρων και απαιτεί ένα καλύτερο αύριο. Ο Συνδυασμός Μακεδονία Θράκη Ελλάδα μας, με επικεφαλής  και υποψήφιο περιφερειάρχη Τέρενς Κουικ την επομένη μέρα των εκλογών θα ξεκινήσει ένα γιγαντιαίο έργο παραγωγικής ανασυγκρότησης σε όλα τα επίπεδα με γνώμονα την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής την στήριξη της παραγωγικής βάσης και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αυτό είναι το τρίπτυχο και το διακύβευμα της επόμενης μέρας για έναν Εβρο αντάξιο των προσδοκιών που επιζητούμε οι πάντες. Οι υποσχέσεις και οι παροχολογίες θα τελειώνουν εδώ ώρα για δουλειά ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια και να εργαστούμε για την προκοπή και την ανάπτυξη του Νομού μας.

Συχνά βγάζετε ανακοινώσεις για διάφορα θέματα, ενώ δε λείπει και ο καταγγελτικός σας λόγος. Τα περισσότερα θέματά σας τα συνοδεύετε και από έγγραφα. Από που αντλείτε τις πληροφορίες σας;
Πριν 2 χρόνια έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ο πρόεδρος του Πάνος Καμμένος μου έκανε την τιμή να μου δώσει το χρίσμα ως υποψήφιο βουλευτή στο Νομό μας. Δυο χρόνια τώρα παρότι ήμουν ένας απλός πολιτευτής δεν σταμάτησα να εργάζομαι για τον τόπο μου και για την Πατρίδα. Καθημερινώς αναδεικνύω τα προβλήματα της περιοχής μου με παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα ακόμη και σε κοινοβουλευτική λειτουργία μια και έχω καταθέσει συγκεκριμένες ερωτήσεις στην βουλή για θέματα της περιοχής μου και όχι μόνο. Το έργο μου αυτό αναγνωρίστηκε από το ίδιο το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ως αποτέλεσμα αυτού ήταν να οριστώ ως αναπληρωτής τομεάρχης Ενέργειας και Ανάπτυξης, ένας τομέας αρκετά σημαντικός την δεδομένη οικονομική και πολιτική συγκυρία. Μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου είναι να ελέγχω την κεντρική εξουσία και τις αποφάσεις αυτής. Να καταγγέλλω τις ατασθαλίες τις αστοχίες αλλά και τις παρατυπίες σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Καθημερινώς αποκαλύπτω και δημοσιεύω τα εγκληματικά λάθη αυτής της κυβέρνησης που οδήγησαν τον τόπο μας στο χείλος της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και έργου που αντλείται από αγάπη για τον τόπο μου και με ένα όνειρο να τον δω ως κοινωνία αρχών αξιών και πάνω από όλα ικανών. Σήμερα ως θεσμικό όργανο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αύριο ακόμη πιο δυναμικά σε επίπεδο περιφερειακού συμβουλίου.

Είστε εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα στον πολύπαθο κλάδο του αυτοκινήτου. Υπάρχουν όμως και χιλιάδες άνεργοι στην περιφέρεια που δεν έχουν ούτε παπάκι. Μπορεί ένα περιφερειακό συμβούλιο να αλλάξει αυτή την κατάσταση; Και δεν εννοώ να πάρουν όλοι δίλιτρα αυτοκίνητα, αλλά να βρουν εργασία.
Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί σήμερα από το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι το πώς θα βρει τον τρόπο να βγάλει από τα αδιέξοδα που έχει οδηγήσει η πολιτική της συγκυβέρνησης αυτών που πτωχεύσανε την χώρα όσο γίνεται πιο γρήγορα. Το μεγάλο στοίχημα της νέας περιφερειακής αρχής είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον τέτοιο που να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας και παράλληλα να χτίσει όλες εκείνες τις υποδομές και τους θεσμούς που θα προσελκύσουν επενδύσεις με σχέδιο στρατηγική και πάνω από όλα όραμα. Σήμερα ολόκληρη η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής μας περνά ίσως την μεγαλύτερη οικονομική κρίση μια βαθειά ύφεση που οδηγεί τις επιχειρήσεις στο κλείσιμο και το εργατικό δυναμικό σε αναζήτηση καλύτερης τύχης στο εξωτερικό. Αυτή η κατηφόρα πρέπει να λάβει τέλος και πρέπει ως νέα περιφερειακή αρχή να είμαστε δίπλα σε κάθε αγρότη επιχειρηματία εργαζόμενο άνεργο να τον στηρίξουμε να τον βοηθήσουμε και να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο.

Αν μία ευχή ήταν να γίνει πράξη, ποια θέλετε να ήταν αυτή;
Αυτό που ονειρευόμαστε για τον τόπο μας είναι πρώτα από όλα να φτιάξουμε μια κοινωνία διαφορετική των αρχών και των αξιών. Σήμερα το πρόβλημα δεν είναι τόσο οικονομικό αλλά κυρίως κοινωνικό. Μια κοινωνία που την οδήγησαν κάποιοι στην απαξίωση όλων εκείνων των στοιχείων που την κράτησαν ζωντανή χιλιάδες χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την σημερινή κοινωνική και οικονομική κατάρρευση. Η ευημερία ενός λαού θα έρθει μέσα από κανόνες από αξιοκρατία από σεβασμό στον συνάνθρωπο και στο ίδιο το κράτος. Το όνειρο μας είναι αυτό γιατί αυτό είναι η βάση και το θεμέλιο της οικονομικής ευημερίας είναι η βάση για να φτιάξουμε τον τόπο μας από την αρχή με γερά θεμέλια.