Με την παράταξη Δήμος και Δημότες συντάσσεται ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κανελάκης. Με ανοιχτή επιστολή του εξηγεί τους λόγους που τον οδηγούν στην πρώτου βαθμού τοπική αυτοδιοίκηση και παράλληλα απευθύνει κάλεσμα σε προσωπικότητες της Αλεξανδρούπολης να συνταχθούν με τον Απόστολο Φωτιάδη.

Η επιστολή Κανελάκη.

Η κίνησή μας θέτει ως κορυφαίο ζήτημα πολιτικής την κάθετη αντίθεσή μας στην εξόρυξη χρυσού.
Σεβόμαστε και τιμούμε όλους τους υποψηφίους όλων των Δημοτικών παρατάξεων. Μοναδικός αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του τόπου μας. Είμαστε ρητά και κατηγορηματικά υπέρ της σύνθεσης και της συνεργασίας για τη δημιουργία και την πρόοδο.
Καλούμε τους ανθρώπους του πολιτισμού και του πνεύματος σε συνεργασία για την ανάδειξη του τόπου μας ως τόπο υψηλού πολιτισμικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε δύο πρόσωπα:
Στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καππαδοκών κ. Φάνη Ισαακίδη που έχει επιδείξει μια πολυσχιδή και πολυεπίπεδη δραστηριότητα σ’ όλη την επικράτεια και έχει καταφέρει να ακουστεί ο τόπος μας σ’ όλη την Ελλάδα.
Και στον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων κ. Σπύρο Νάστο. Θέλουμε την εμπειρία τους, την συμμετοχή τους και τη βοήθειά τους.
Καλούμε τον κ. Λασκαράκη να συνδράμει με την μακρόχρονη εμπειρία του, τις γνώσεις και την κριτική του ματιά στις προσπάθειές μας.
Προσκαλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα σε συνεργασία, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με όλα τμήματα του.
Ανοίγουμε την αγκαλιά μας στις οργανώσεις των εθελοντών και της αλληλεγγύης σήμερα που η κοινωνία μας δοκιμάζεται.
Ζητούμε την συνδρομή και βοήθεια όλων των αθλητικών σωματείων. Επιτρέψτε μου την αναφορά σε ένα πρόσωπο με ιδιαίτερο συμβολισμό για την περιοχή μας, την χρυσή Ολυμπιονίκη Πηγή Δεβετζή για τη δημιουργία του Δήμου μας ως Δήμου των Μεγάλων Αθλητικών Γεγονότων.
Αναλαμβάνουμε από σήμερα την πολιτική ευθύνη για το συντονισμό και σχεδιασμό του προγράμματος του Δήμου μας της δημοκρατικής παράταξης « ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ». Συμμετέχουμε ενεργά.
Καλούμε ιδιαίτερα τους νέους μας να δώσουν μάχη μαζί μας για τον τόπο μας:
• Να δημιουργήσουμε μαζί το δήμο του αύριο
• Να θέσουμε τις βάσεις για την Αλεξανδρούπολη του 2030.
Βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που δεν περισσεύει κανείς. Το «εμείς» και όχι το «εγώ» είναι επίκαιρο σήμερα όσο ποτέ άλλοτε.
Συνεχίζουμε την διαδρομή που μαζί ξεκινήσαμε πριν 3,5 χρόνια από ένα διαφορετικό μετερίζι.

Κανελάκης Γιάννης