Κείμενο θέσεων για τον Sferiko κατέθεσε η παράταξη του δήμου Αλεξανδρούπολης Δήμος και Δημότες. Στο κείμενο που υπογράφει η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου αναφέρεται:

SFERIKOS Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

Την περασμένη εβδομάδα “θαυμάσαμε” τους υποκριτές και ψεύτες να εκτίθενται δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή, δίνοντας πλαστά στοιχεία για την λειτουργία του Δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού μας. Συνεχίζουν αγχωμένοι και αμετανόητοι να κυλούν στον κατήφορο της ανυποληψίας, προσπαθώντας να αποκρύψουν από τους Δημότες την κακοδιαχείριση τους και τις ύποπτες επιλογές τους σε ότι αφορά τον σεβασμό στην Δημοτική μας περιουσία.
Ακούμε την κραυγή αγωνίας του Ιατρού κυρίου Καϊσα να ζητά οικονομική βοήθεια για την αγορά εμβολίων που χρειάζονται για τα παιδιά του Δήμου. Ακούμε το ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ να παρακαλάει τους Δημότες να προσφέρουν ότι μπορούν από τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης. Το κοινωνικό φαρμακείο καλεί τους Δημότες για προσφορά φαρμάκων που δεν έχουν λήξει. Από την άλλη πλευρά αποκαλύπτεται ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός επιδοτείται με πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ επειδή είναι ανίκανοι να τον λειτουργήσουν με κανόνες της αγοράς. Απλά για να χρηματοδοτούν δημοσιογράφους και να τους έχουν υπό τον έλεγχο τους. Με σκανδαλώδεις συμβάσεις και ασυμβίβαστες επαγγελματικές δραστηριότητες.
Ξεδιάντροπα ο κύριος Γκότσης απέκρυψε ότι η περυσινή χρηματοδότηση στον ραδιοφωνικό σταθμό έφτασε τις 33.000 ευρώ και όχι 15.000 όπως είπε.
Προσπάθησε να εξαπατήσει και πάλι τους Δημότες αναφερόμενος σε άλλα δημοτικά ραδιόφωνα του Έβρου τα οποία έκλεισαν επειδή οι Δήμαρχοι επέλεξαν να ασκούν κοινωνική πολιτική υπέρ αναξιοπαθούντων δημοτών τους και οικογενειών του Δήμου με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Μίλησε ψευδέστατα για τα «υψηλά κασέ» των «εξειδικευμένων δημοσιογράφων» έναντι των ανειδίκευτων εργατών. Ποιους εννοούσε άραγε;;; Έκανε έρευνα για τις αμοιβές των δημοσιογράφων της Αλεξανδρούπολης;;
Ζήτησε πτυχία του «εξειδικευμένου προσωπικού», όπως είπε, και έδωσε επιδόματα για την Πανεπιστημιακή (Π.Ε), Τεχνολογική (Τ.Ε) ή Δευτεροβάθμια (Δ.Ε) εκπαίδευση των στελεχών;
Ο Πρόεδρος του ραδιοφώνου κ. Φαλέκας χαρακτήρισε ψευδώς και εκ του πονηρού τις αποδοχές των συνεργατών του σταθμού ως “μεικτές”. Είναι πάγια τακτική των στελεχών αυτής της παράταξης (κ.κ Γκότσης, Μαυρίδης, Φαλέκας) να προσποιούνται η να ξεχνούν ότι η παρακράτηση φόρου αποδίδεται στο τέλος της χρονιάς και πάλι στους συνεργάτες είτε σαν αποφορολόγηση είτε ως επιστροφή φόρου.
Καλούμε την διοίκηση του ραδιοφώνου να δώσει στην δημοσιότητα όλα τα οικονομικά στοιχεία της λειτουργίας. Τιμολόγια προς πελάτες, ημερολόγια διαφήμισης, δαπάνες, προμηθευτές, λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ.
Πως είναι δυνατόν στον επίσημο προϋπολογισμό του 2014 να υπολογίζουν έξοδα για Χαρτικά, ΟΤΕ και ΔΕΗ 3.000 ευρώ ετησίως;;; όταν γνωρίζουμε πως για τους 2 πομπούς του σταθμού και το στούντιο, η ΔΕΗ κοστίζει τουλάχιστον 1.500 ευρώ το δίμηνο;;;; μήπως αυτό (9.000 ευρώ περίπου το χρόνο) είναι ένα κόστος που επιβαρύνει κάποιο άλλο λογαριασμό του Δήμου και κατά συνέπεια τους Δημότες;;;; και έρχεται να προστεθεί στα ήδη αυξημένα έξοδα του σταθμού, 62.000 (συν 9.000, 71.000) ευρώ με έσοδα 25.000;;;
Να μας αιτιολογήσουν τις υπέρογκες δαπάνες για επισκευές και προμήθεια ανταλλακτικών ανά έτος (13.000 ευρώ για το 2013 είπε ο κύριος Γκότσης, όταν στην Αλεξανδρούπολη ραδιοφωνικός σταθμός πουλήθηκε 15.000 ευρώ ).
Να τα δώσουν όλα στο ΦΩΣ και εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα τους χειροκροτήσουμε αν κάνουμε λάθος.
Σε ότι αφορά την γνωστή χυδαία προσφιλή μέθοδο του κυρίου Γκότση να λασπολογεί με δικά του σενάρια όποιον πολίτη αποκαλύπτει τα δικά του λάθη, του απαντάμε με προτάσεις, δημιουργικές ιδέες, και αναπτυξιακές πρακτικές για τον αγαπημένο μας ραδιοφωνικό σταθμό!
Σχετικά με την αναμετάδοση της Θείας Λειτουργίας, όπως λαϊκίστικα επικαλέστηκε, ο κύριος αυτός, τον ενημερώνω πως με τα σύγχρονα μέσα που υπάρχουν δεν χρειάζεται ανθρώπινη παρουσία για την αναμετάδοση, η οποία μπορεί να γίνει ακόμα, κι από κινητό τηλέφωνο.
Γεννηθήκαμε στις Φέρες, λατρέψαμε τον τόπο μας, επενδύσαμε το μέλλον μας εδώ, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε επιχείρηση εδώ και να μεγαλώσουμε με αξιοπρέπεια τα παιδιά μας μεταλαμπαδεύοντας και σ’ αυτά την αγάπη μας για τις Φέρες.
Δεν είπαμε ποτέ πως πρέπει να κλείσει ο σταθμός. Αυτό που πρέπει να γίνει, όπως κάνουμε όλοι και στα δικά μας μαγαζιά, είναι ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ και συμμάζεμα των ασύστολων εξόδων. Ο SFERIKOS λειτουργεί 23 περίπου χρόνια. Μπορεί και θέλουμε, να λειτουργήσει και για τόσα και άλλα τόσα χρόνια, αλλά με σωστή διαχείριση και όχι σε βάρος όλων των πολιτών, και φυσικά, όχι για την εξυπηρέτηση κάποιων ιδιοτελών σκοπών, αλλά για την σωστή ενημέρωση των δημοτών.
Δεν θα κοροϊδέψουμε τους συμπολίτες μας για να αποκτήσουμε εξουσία και να την ασκούμε χωρίς ήθος και αρχές. Χρησιμοποιώντας κάθε μέσο και τρόπο!

Ο SFERIKOS του αύριο:

ΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ
Θα στελεχωθεί αξιοκρατικά και νόμιμα σύμφωνα με τις ανάγκες του και με βάση την προσφορά εργασίας.
Θα γίνεται αυστηρός έλεγχος στις δαπάνες για τον δραστικό περιορισμό τους.
Θα προταθεί στην ΕΠΟΦΕ η διαχείριση του ραδιοφώνου υπό την εποπτεία ειδικής επιτροπής θεσμικών εκπροσώπων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Θα αποκτήσει ένα υψηλής ποιότητας ανταγωνιστικό ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των Δημοτών.
Θα αποκτήσουν μόνιμο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό βήμα έκφρασης, εθελοντικά:
Ομάδες μαθητών των Λυκείων και των Γυμνασίων που το επιθυμούν!
οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων!
ο Εμπορικός σύλλογος!
ο Κτηνοτροφικός σύλλογος!
ο Αγροτικός Σύλλογος!
ο Σύλλογος Αιμοδοτών!
όλοι οι Πολιτιστικοί σύλλογοι που θα εκφράσουν ενδιαφέρον!
όλες οι Δημοτικές παρατάξεις!
τα αθλητικά σωματεία!
Διαδικτυακά οι σύλλογοι των απανταχού Φεριωτών.

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα εφαρμοστεί διαφανής εμπορική πολιτική ώστε ο σταθμός να συντηρείται από την ίδια την αγορά.
Θα δοθούν ελκυστικά κίνητρα σε όσες επιχειρήσεις επιθυμούν την μόνιμη μακροχρόνια προβολή!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Συνδιοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων με συλλόγους για διάφορους κοινωνικούς σκοπούς.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Η ήδη αξιόλογη ιστοσελίδα του σταθμού θα ενισχυθεί και θα αναπτυχθεί περαιτέρω με την μόνιμη τοποθέτηση καμερών που θα προβάλλουν διαρκώς την ΚΟΣΜΟΣΩΤΕΙΡΑ και το ΔΕΛΤΑ του Έβρου.
Επίσης θα προβάλλονται και τηλεοπτικά από την ιστοσελίδα του σταθμού οι εκπομπές του και θα αξιοποιούνται στον μέγιστο δυνατό βαθμό όλα τα social media.
Η ιστοσελίδα θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό “όχημα” προβολής επιχειρήσεων και μία ενδιαφέρουσα πηγή εσόδων για τον σταθμό.

Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης
«ΔΗΜΟΣ & ΔΗΜΟΤΕΣ»