Από την εφημερίδα «Η Γνώμη» «Πρεμιέρα» σε νέο χώρο κάνει αυτό το Σάββατο η λεγόμενη «Πράσινη Λαϊκή» του Σαββάτου, στην οποία συμμετέχουν παραγωγοί μόνο από το Δήμο Αλεξανδρούπολης. Η λαϊκή, η οποία διεξάγονταν από τον Δεκέμβριο του 2012 μέχρι και σήμερα στο χώρο μπροστά από το Πολυκοινωνικό του Δήμου, μεταφέρεται πλέον -δοκιμαστικά- στην οδό Εθνικής Αντίστασης, από το ύψος της 14ης Μαΐου έως και τη διασταύρωση με τη Διονυσίου Σολωμού. Όλο αυτό το διάστημα, οι παραγωγοί εξέφραζαν τα παράπονά τους για τη διεξαγωγή της λαϊκής του Σαββάτου σε χώρο αρκετά απομακρυσμένο από το κέντρο της πόλης, γεγονός που είχε αρνητικό αντίκτυπο στον τζίρο τους. Τελικώς, περίπου 1,5 μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές, αποφασίστηκε από τη δημοτική αρχή η «δοκιμαστική» μεταφορά της λαϊκής σε κεντρικότερο σημείο.
«Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται πως κάθε μεσημέρι Σαββάτου, στα ταμεία τους έχουν τζίρο 20 ευρώ», είπε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τονίζοντας πως η αλλαγή στην τοποθεσία θα γίνει δοκιμαστικά, για διάστημα περίπου 2 μηνών και στη συνέχεια θα γίνει επανεξέταση του θέματος.
Οι ίδιοι οι παραγωγοί που συμμετέχουν στην εν λόγω λαϊκή δηλώνουν ικανοποιημένοι από την απόφαση και δεσμεύονται πως θα φροντίσουν προκειμένου να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα γίνεται από τη μεταφορά σε τόσο κεντρικό σημείο και μάλιστα πρωί Σαββάτου. Ωστόσο, το ενδεχόμενο δημιουργίας κυκλοφοριακού προβλήματος, κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει ή να το αποτρέψει. Σημειώνεται πως στο παρελθόν, η διεξαγωγή της «Πράσινης Λαϊκής» μπορεί να γινόταν και πάλι στην οδό Εθνικής Αντίστασης, όχι όμως από το ύψος της 14ης Μαΐου, όπως τώρα, αποκλείοντας την είσοδο οχημάτων από το ΚΑΠΗ και δεξιά προς την Εθνικής Αντίστασης, αλλά αρκετά πιο κάτω.
Ωστόσο, την αντίθεσή τους γενικότερο με το θεσμό της λαϊκής του Σαββάτου εξέφρασαν για ακόμη μία φορά, δια εκπροσώπου τους στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τα μέλη του σωματείου οπωροπαντοπωλών της Αλεξανδρούπολης. Όπως ανέφερε εκπρόσωπός τους, «αυτό το πράγμα δεν είναι λαϊκή, είναι παράνομη», σημειώνοντας πως δεν επιτρέπεται δια νόμου να συμμετέχουν σε αυτή όσοι παραγωγοί συμμετέχουν και στη λαϊκή της Πέμπτης. Άλλωστε, το σωματείο έχει προσφύγει και στη δικαιοσύνη για το θέμα, όπου, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Λαμπάκη, δεν δικαιώθηκε, αφού ο νόμος δεν αφορά τέτοιου είδους συγκεντρώσεις παραγωγών.

5 μήνες παράταση για την ολοκλήρωση του Καπνομάγαζου
Παρήλθε στις 19 Μαρτίου 2014 το χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης του Καπνομάγαζου, με αποτέλεσμα ο ανάδοχος να ζητήσει παράταση περίπου 4 μηνών, ως τις 30 Ιουλίου 2014. Οι λόγοι για το αίτημα παράτασης αφορούν σε καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν τόσο κατά την τροποποίηση της μελέτης αντιστήριξης (περίπου 3 μήνες), ενώ κατά την εκτέλεση του έργου χρειάστηκαν τροποποιήσεις στο Πρωτόκολλο Κανονισμού Τιμών Μονάδας Νέων Εργασιών, για τις οποίες χρειάστηκαν άλλοι 2 μήνες. Για την παράταση ως 30/7/2014 υπάρχει σύμφωνη γνώμη της διαχειριστικής αρχής, της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και πλέον και του δημοτικού συμβουλίου.