Ο Τομέας Παιδείας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης καταγγέλει την ανεύθυνη απόφαση – θέση του Υπουργείου Παιδείας , που για μια ακόμη φορά παραβλέπει το συμφέρον των παιδιών (μαθητών) και των οικογενειών τους και επιδιώκει να γίνει αρεστό και μόνο στα συμφέροντα του Δ.Ν.Τ., τα οποία και εξυπηρετεί ανελλιπώς, εις βάρος του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος «αποκεφαλίζοντας» αυτή τη φορά το Αθλητικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης.
Σταματούν να λειτουργούν τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης, μολονότι δια στόματος της Υπουργού Παιδείας και με σχετική εγκύκλιο, υπήρχε η υπόσχεση, ότι για παιδαγωγικούς λόγους θα συνεχιζόταν η λειτουργία τους για το σχολικό έτος 2011/2012.
Τελικά, άλλο ένα προχειροδουλευμένο σχέδιο που έρχεται να ολοκληρώσει τον ραγιαδισμό της Κυβέρνησης στην Τρόικα ,αλλά και να γεμίσει τον λαό με πικρία, καθώς βλέπει το Υπουργείο, που υποτίθεται πως έπρεπε να νοιάζεται για τα παιδιά , για τους νέους και τους δασκάλους τους , να πληρώνει για στημένα στοιχεία που αφορούν την Ελληνική Εκπαίδευση, μια υπόθεση που κατήγγειλε και η ΟΛΜΕ, καθώς στοιχεία που δημοσίευσε ο ΟΟΣΑ, ήταν κατά παραγγελία του Υπουργείου και κόστισαν 127.653 ευρώ, με στόχο να μεθοδευτεί το πρόγραμμα του Δ.Ν.Τ. στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα και των τριών βαθμίδων.
Όταν λοιπόν, πλησιάζει ο καιρός για την αρχή μιας νέας σχολικής χρονιάς και μόνο κωμικοτραγικά δείγματα έχει να παρουσιάσει αυτή η Κυβέρνηση, όπως 600 διορισμοί, ενώ συνταξιοδοτούνται 6.000 εκπαιδευτικοί, βιβλία που θα έρχονται κατά «εποχικά κύματα», παιδιά που θα πληγούν από την ανεργία, καθώς και οι αναπληρωτές θα αγγίξουν μόνο το 50%των προηγούμενων ετών, όταν είναι χρόνια στον αέρα διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ, τότε τι άλλο να σκεφτούμε και να ευχηθούμε από την όσο γίνεται γρηγορότερη απελευθέρωση του λαού μας από τους ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ…;

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜ.Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης
Τομέας Παιδείας