Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες της 16ης διεθνούς έκθεσης Αλεξανδρούπολης. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της πόλης από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου με τα ίδια χαρακτηριστικά και των προηγούμενων ετών, αναβαθμισμένη όμως, καθώς στόχος είναι οι επισκέπτες της φετινής χρονιάς να ξεπεράσουν τις 60.000.
Στην έκθεση έχουν προσκληθεί επιμελητήρια του εξωτερικού, ενώ θα υπάρχουν και τέσσερις ξεχωριστές θεματικές ενότητες για τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την καινοτομία και μεταποίηση και των λιμανιών.
Για την Alexpo 2014 o πρόεδρος του επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε:

Σε συνέχεια της προηγούμενης διοργάνωσης που πραγματοποιήσαμε το 2012, στόχος μας ήταν και παραμένει η αναβάθμιση του θεσμού της Έκθεσης, έτσι ώστε να αποτελέσει πολύτιμο μέσο προβολής για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και πνεύμονα οξυγόνου για τους επιχειρηματίες που επιδιώκουν να σημειώσουν πρόοδο σε επίπεδο εμπορικών συμφωνιών, τεχνογνωσίας και εξωστρέφειας.
Συνεχίζοντας τον επιτυχημένο διεθνή χαρακτήρα της τελευταίας διοργάνωσης (του 2012), στην 16η Διεθνή Έκθεση Alexpo, και φέτος έχουν προσκληθεί 10 διμερή επιμελητήρια και 7 επιμελητήρια από δυναμικές αγορές του εξωτερικού, συνοδεία επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν συνεργασίες στην περιοχή, καθώς και οι εμπορικοί ακόλουθοι των χωρών αυτών.
Κάθε σκέλος του προγράμματος της Alexpo 2014 διαμορφώθηκε ώστε να συμβάλλει στη δημιουργία μίας έκθεσης με υψηλή δυναμική και απήχηση που θα παρέχει στις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες νέα ερεθίσματα και αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της αγοράς και της τοπικής κοινωνίας.
Πέρα από αυτόν τον «ευγενή» στόχο όμως, θα διαπιστώσετε ότι η φετινή έκθεση εξελίσσεται ακόμη περισσότερο. Έτσι λοιπόν, δίχως να επαναπαυόμαστε διατηρώντας τη φόρμουλα της προηγούμενης επιτυχημένης διοργάνωσης του 2012, φέτος αποφασίσαμε τη διάρθρωση της Alexpo σε τέσσερις θεματικές ημέρες: (1) Τουρισμού, (2) Πρωτογενούς Τομέα, (3) Καινοτομίας και Μεταποίησης και (4) Λιμανιού. Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκουμε στη δημιουργία ξεκάθαρου μηνύματος προς τους επισκέπτες που θα μπορούν να παρακολουθήσουν ημερίδες και δραστηριότητες αμιγώς στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζουμε καλύτερη και πιο στοχευμένη οργάνωση των ημερίδων και των πλούσιων παράλληλων εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν.
Αυτό που δεν αλλάζει, ωστόσο, είναι το κόστος για τις επιχειρήσεις καθώς – όπως θα διαπιστώσετε – παραμένει στα ίδια επίπεδα (60ευρώ/τετραγωνικό μέτρο για τα μέλη μας), σε μία προσπάθεια να διευκολύνουμε τη συμμετοχή μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την οικονομία.