Της Κικής Ηπειρώτου από την Εφημερίδα «Η Γνώμη»
Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα στην παραλιακή ζώνη της Αλεξανδρούπολης. Η εργολαβία που έχει εγκατασταθεί εδώ και λίγες ημέρες, έχει αναλάβει το έργο της κατασκευής τοιχίων αντιστήριξης κατά μήκος της παραλιακής οδού, το οποίο αποτελεί το πρώτο βήμα για την ολοκληρωμένη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης. Την Παρασκευή το πρωί, τα έργα επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών κ.κ. Γερακόπουλο και Ουζουνίδη αντίστοιχα, και συνεργάτες του. Ο κ. Λαμπάκης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την έναρξη του έργου, αλλά και για τους γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους προχωρά.
Το έργο, το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μετά από 18 μήνες, αφορά σε παρεμβάσεις με στόχο την προστασία της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολης και περιλαμβάνει την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης σε μήκος περίπου 600 μέτρων επί της παραλιακής οδού Απολλωνιάδος, από το ύψος του Δημοτικού Σταδίου έως το κτίριο της Αργούς, την προστασία των τοιχίων για την εκτόνωση της κυματικής ενέργειας με την τοποθέτηση διαβαθμισμένης λιθορριπής, όπως προέκυψε από την κυματική και ακτομηχανική μελέτη, καθώς και την πλήρωση του χώρου όπισθεν των τοιχίων με κατάλληλο υλικό.
«Ονειρευόμασταν πολλές δεκαετίες, πολλές δημοτικές αρχές και όλοι οι κάτοικοι να πατήσουμε θάλασσα στην παραλία μας», είπε ο κ. Λαμπάκης, κάνοντας λόγο για ένα έργο, το οποίο για να ξεκινήσει να υλοποιείται, 3 χρόνια και 2 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής, χρειάστηκε να υπερπηδηθούν πολλά εμπόδια.
«Όταν αναλάβαμε το 2011 ο πρώτος φάκελος που ακούμπησα ήταν της παραλιακής. Καταφέραμε μετά από 3 χρόνια και 2 μήνες επιτέλους να μπουν οι μπουλντόζες και να ξεκινήσουμε να υλοποιούμε το όνειρό μας. Ένας άνθρωπος είναι ευτυχισμένος 3,4,5 φορές στη ζωή του. Εγώ σήμερα είμαι διπλά ευτυχισμένος, κι επειδή ό,τι υποσχέθηκα στο λαό του δήμου μας κατάφερα και το υλοποίησα με τους συνεργάτες μου, ενωμένοι, με αγαστή συνεργασία, αλλά κι επειδή μιλάμε γι’αυτό το συγκεκριμένο έργο, που αναπλάθει όλο το παραλιακό μέτωπο».
Μέσα σε λίγες μέρες από την έναρξη των εργασιών, οι μπουλντόζες της εταιρείας έχουν γκρεμίσει μεγάλο μέρος των τοιχίων, από την Αργώ ως το γήπεδο, με αποτέλεσμα να είναι ήδη πιο ανοιχτός ο ορίζοντας προς τη θάλασσα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η κατασκευή τοιχίων μέσα στη θάλασσα, που θα συνδεονται με όσα υφιστάμενα παραμείνουν. Έτσι θα δημιουργηθεί ένας νέος χώρος που θα φιλοξενεί εντός του παιδική χαρά, τραπεζοκαθίσματα, πέργολες, περιπάτους κτλ.
Ο κ. Λαμπάκης συνεχάρη την ανάδοχο εταιρεία για τους γρήγορους, αλλά προσεκτικούς ρυθμούς των εργασιών της, εκφράζοντας την ελπίδα πως το εν λόγω έργο που έχει αναλάβει ίσως το παραδώσει νωρίτερα από το τέλος του 2015, όπως αρχικά έχει προβλεφθεί.