Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Έβρου και η ΔΟΜΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ του Εργατ/κου Κέντρου , με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας , απευθύνουν αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες του Νομού μας, εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, μετανάστριες και τις καλούν να οργανωθούν στα Σωματεία και να εντείνουν τον αγώνα τους μέσα από τα συνδικάτα.
Σήμερα, που η οικονομική και κοινωνική κρίση επιτείνει τα δυσμενή και άνισα χαρακτηριστικά της γυναικείας απασχόλησης, σήμερα που η ανεργία έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, η δραστηριοποίηση και η εκπροσώπηση των γυναικών στα συνδικάτα επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε.
Η 8η Μάρτη, αποτελεί πλέον ημέρα ορόσημο για τη γυναίκα που ξέρει να διεκδικεί και να παλεύει για την εφαρμογή στην πράξη της ισότητας, ισονομίας, συμμετοχής, έκφρασης και άποψης.
Η 8η Μάρτη είναι αφορμή, για να αναδειχθούν πιο έντονα, τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των γυναικών, αλλά και των εργαζομένων γενικότερα σε ένα περιβάλλον εκμετάλλευσης και καταπίεσης των αδύνατων κοινωνικών ομάδων.
Παρά τις νομικές ρυθμίσεις, η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων παραμένει μικρή, οι ανισότητες στις αμοιβές, στην εξέλιξη, αλλά και στις προσλήψεις.
Οι γυναίκες συνεχίζουν να αποτελούν την ομάδα του πληθυσμού που πλήττεται περισσότερο απ’ την ανεργία, τις απολύσεις, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την καταστρατήγηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Έβρου , η ΔΟΜΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ του Εργατ/κου Κέντρου και το συνδικαλιστικό κίνημα στηρίζουν την γυναίκα θεωρώντας επιβεβλημένη και απαραίτητη την δράση τους στην πρώτη γραμμή του αγώνα για πλήρη και ουσιαστική ισότητα ανδρών – γυναικών στις εργασιακές και κοινωνικές σχέσεις. Όπως είπε και η Άννα Μπέτανκουρτ :
«Ζητάμε ίσα δικαιώματα για τη γυναίκα, γιατί τότε μόνον η Ελευθερία θα είναι πλήρης»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου Η Πολιτικά Υπεύθυνη
Της Δομής Ισότητας Ε.Κ.Ε

Φράσκου Παναγιώτα

Ο Πρόεδρος

Γκιγκούδης Απόστολος

Ο Γεν.Γραμματέας

Φουτζιτζής Βασίλειος