Η 1η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας(ICDO) ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας η οποία για το έτος 2014 είναι αφιερωμένη στην πρόληψη για μια ασφαλέστερη κοινωνία.
Οι δράσεις, που προληπτικά θωρακίζουν την ζωή, την υγεία και την περιουσία των πολιτών από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, αποκτούν ολοένα μεγαλύτερη σημασία, ιδίως ενόψει των μεγάλων κλιματολογικών αλλαγών που βιώνει ο πλανήτης.
Στο πλαίσιο αυτό η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου καταβάλλει προσπάθεια για την καλύτερη οργάνωση και αξιοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων, οι οποίες είναι ενταγμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα, σε συνεχή συνεργασία και με τους Δήμους.
Σημειώνουμε, ιδιαίτερα, στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που διανύουμε, η παρουσία των εθελοντών, όταν τους ζητήθηκε, ήταν πολλές φορές πέρα από κάθε προσδοκία, με ανιδιοτελή προσφορά και ζήλο, όπως αυτός αρμόζει στις αξίες, το ήθος και το πνεύμα του εθελοντισμού και, ιδιαίτερα, των εθελοντών που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Γ.Γ.Π.Π.
Η ημέρα αυτή αποτελεί αφορμή να εντείνουμε όλοι τις προσπάθειές μας, κράτος και πολίτες για την πρόληψη-αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων, να υποστηρίξουμε το μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων, όπου ο καθένας μας έχει το ρόλο του που τον ασκεί με υπευθυνότητα και αυταπάρνηση προς όφελος της κοινωνίας στην οποία ζούμε.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΥΡΑΝΕΖΟΥΛΗ – ΝΙΚΟΛΑΟΥ