Με ένα κείμενο με τίτλο Αλλάζουμε δίνει το στίγμα του ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Τζανίδης.
Ο κ. Τζανίδης, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ των χρυσωρυχείων με το έγραψε στο facebook, αφήνει να εννοηθεί ότι τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο δήμος Αλεξανδρούπολης, καθώς υπάρχει σαφέσταση αναφορά στις Φέρες, την Τραϊανούπολη και την Αλεξανδρούπολη.
Το κείμενο του κ. Τζανίδη:
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
Γιατί η γενιά μας δε μπορεί να μείνει πάλι πίσω, απλός θεατής ή άχαρος κομπάρσος, σε όσα γίνονται και αφορούν εμάς τους ίδιους.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
Γιατί η αγανάκτηση για την πολιτική και τους πολιτικούς που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση, έχει πλέον περισσέψει.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
Γιατί η δική μας γενιά είναι το μέλλον. Εμάς πρέπει να εμπιστευτούν τώρα και οι μεγαλύτεροι, αφού νοιάζονται κι αυτοί για το μέλλον των παιδιών τους.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
Γιατί δε θα δεχθούμε ο κομματισμός, οι παλιές πρακτικές, οι ξεπερασμένες νοοτροπίες, να μας διώξουν από τον τόπο μας και να μας κάνουν μετανάστες.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
Γιατί ήρθε η ώρα για νέα μυαλά, νέες ιδέες, για αλλαγές στη ζωή μας, στον τόπο μας, στη σκέψη μας.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
Γιατί η ανεργία, η ανέχεια, η απόγνωση, η στασιμότητα, δε μπορούν να αντιμετωπιστούν από αυτούς που τα δημιούργησαν.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
Γιατί πρέπει εμείς να βρούμε λύσεις για την καθημερινότητα, την επιχειρηματικότητα, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό, την ανάπτυξη.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
Γιατί ο χρόνος περνά και δε θα γυρίσει πίσω. Δεν αντέχουμε άλλη μια χαμένη πενταετία, πάνω στις δικές μας πλάτες, στο δικό μας μέλλον.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
Γιατί όσους εμπιστευτήκαμε μέχρι τώρα, τους έχει ξεπεράσει η αμείλικτη πραγματικότητα και δε μπόρεσαν να την αντιμετωπίσουν. Δε δίνουμε άλλη λευκή επιταγή.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
Γιατί το λιμάνι, οι νέες τεχνολογίες, οι χιλιάδες άνεργοι νέοι, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, το Πανεπιστήμιο, τα σχολεία, το περιβάλλον, οι επαγγελματίες, οι αλιείς, η Αλεξανδρούπολη, οι Φέρες, η Τραϊανούπολη, δε μπορούν να περιμένουν άλλο.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
Γιατί εμείς έχουμε το πρόβλημα κι εμείς πρέπει να το λύσουμε. Οι βολεμένοι «συμπάσχουν» στα λόγια και δε μπορούν να μας νιώσουν στ` αλήθεια.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
Αφήνουμε πίσω την παθητική μας στάση και παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
Σχεδιάζουμε, ονειρευόμαστε, μιλάμε ανοιχτά, φωνάζουμε, αντιδρούμε και δεν τους αφήνουμε σε ησυχία.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ
Παίρνουμε πρωτοβουλίες για εμάς τους ίδιους, για τους γονείς μας, για τα παιδιά μας, για τους φίλους μας, για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Τώρα είναι η ώρα.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ όλοι και τα ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ όλα.