Δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν αστυνομικοί και αγρότες, τονίστηκε σε συνάντηση που πραγματοποίησαν οι δύο πλευρές, ύστερα από τα επεισόδια που έγιναν την Παρασκευή. Τα επεισόδια οφείλονταν στην απαγόρευση εισόδου τρακτέρ στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, ύστερα από εντολή του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας και την επιμονή των αγροτών να περάσουν για να επιδώσουν ψήφισμα στην αντιπεριφέρεια Έβρου.
Αστυνομικοί και αγρότες συναντήθηκαν στις Φέρες και οι δύο πλευρές τονίζουν ότι πρέπει να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.
Μάλιστα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι συμπαραστέκεται στα αιτήματα των αγροτών.
Στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρεται:

Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου του αντιπροσωπία Διοικητικού Συμβουλίου της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε συνάντηση με αντιπροσωπία εκπροσώπων των αγροτών από της Φέρες , με σκοπό να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις μετά τα μικρής κλίμακας επεισόδια που δημιουργήθηκαν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στην είσοδο της Αλεξανδρούπολης μεταξύ αγροτών και Αστυνομίας.
Στη συνάντηση που διεξήχθη μέσα σε πάρα πολύ καλό κλίμα δηλώθηκε από την πλευρά μας για ακόμη μία φορά η αμέριστη συμπαράσταση μας στα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας αγροτών. Ως ενεργό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας γνωρίζουμε τα προβλήματα που απασχολούν τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες και σε καμία περίπτωση δεν θα σταθούμε εμπόδιο στο δικαίωμα που έχουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και για τις οικογένειες τους.
Δυστυχώς πολλές φορές η κεντρική ηγεσία δεν μπορεί να αντιληφθεί κάποια απλά για εμάς θέματα, και με τις εντολές που δίνει και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελέσουμε, δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στους συμπολίτες μας. Ζητήσαμε να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία σε κάθε ανάλογη περίπτωση με την προχθεσινή και τους διαβεβαιώσαμε ότι την ίδια αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία συστήσαμε και συστήνουμε σε όλους τους συναδέλφους – μέλη μας .
Από την πλευρά τους ,αφού μας ευχαρίστησαν για την πρόσκληση , μας διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το τοπικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας παρά μόνο με την ηγεσία και ότι από εδώ και πέρα θα είμαστε σε συνεχή επαφή για οτιδήποτε έχει να κάνει με το μέλλον των κινητοποιήσεων τους ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.