Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Έβρου, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο 41ης Περιφέρειας Έβρου, διοργανώνει βιωματική εκπαίδευση για το παιδαγωγικό προσωπικό των Νηπιαγωγών του Δήμου Αλεξανδρούπολης με κεντρικό θέμα: « Η συναισθηματική διαχείριση των σχέσεων και της επικοινωνίας στην καθημερινή ζωή του Νηπιαγωγείου».

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει:

α)Βιωματικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 στις αίθουσες του Κέντρου πρόληψης (Δ. Σολωμού 2).

β)Βιωματικό σεμινάριο οχτώ (8) δίωρων εβδομαδιαίων απογευματινών συναντήσεων για όσους νηπιαγωγούς συμμετέχουν στο βιωματικό εργαστήριο και επιθυμούν να συμμετέχουν στην επόμενη φάση εκπαίδευσης.

Η εκπαίδευση εντάσσεται στις συνεχείς δράσεις του Κέντρου Πρόληψης για την υποστήριξη και ενίσχυση των εκπαιδευτικών λειτουργών του Νηπιαγωγείου έτσι ώστε να στηριχτούν στο δύσκολο έργο τους στις σημερινές συνθήκες. Παράλληλα να προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται, την πλούσια σε συναισθήματα και ανάγκες, καθημερινότητα του Νηπιαγωγείου.