Της Κικής Ηπειρώτου από την Εφημερίδα «Η Γνώμη»
Όλα τα ενδεχόμενα αφήνει ανοιχτά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος, απαντώντας στην έντονη φημολογία που τον θέλει να ηγείται του ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η εκ νέου στήριξη στη υποψηφιότητα του Γιώργου Παυλίδη, η οποία ήρθε τις προάλλες μέσα από δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκου δεν προκάλεσε καμία έκπληξη, ωστόσο το τοπίο παραμένει θολό για τις αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει το ΠΑΣΟΚ. Το τελευταίο διάστημα πολλά είναι τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απόσυρση του νυν περιφερειάρχη ΑΜΘ Άρη Γιαννακίδη από μία νέα υποψηφιότητα στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετρήσεις που έχει στη διάθεσή του το κόμμα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για μία νέα νίκη Γιαννακίδη στην Περιφέρεια ΑΜΘ.
Μέσα σε αυτό τον κυκεώνα φημολογιών και εκτιμήσεων, ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του βουλευτή Έβρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου, για τη θέση του υποψήφιου περιφερειάρχη ΑΜΘ, ενώ κατά καιρούς έχει ακουστεί το ίδιο και για το Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Ωστόσο, όπως δηλώνει ο ίδιος στη «ΓΝΩΜΗ», δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση και καμία πρόταση για το θέμα. Σημειώνει πως δύσκολα θα έβλεπε με θετικό μάτι μία τέτοια πρόταση, ιδιαίτερα από την στιγμή που έχει καθυστερήσει τόσο να γίνει.
«Δεν νομίζω πως θα αποδεχόμουν μία τέτοια πρόταση στην παρούσα συγκυρία», επισημαίνει, εκτιμώντας πως γενικότερα το πολιτικό σκηνικό, είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο, είναι «τραυματισμένο» και πως η πάση θυσία παρουσία του στα κοινά δεν είναι επουδενί προσωπικός του στόχος και αυτοσκοπός.
Ωστόσο, δεν αποκλείει τίποτα, ενώ υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Αντιλαμβάνομαι πως κάποιοι μπορεί να θέλουν μία υποψηφιότητά μου, ενώ κάποιοι άλλοι να τη φοβούνται, δεν είμαι όμως σε θέση να απορρίψω ή να αποδεχθώ τίποτα, από την στιγμή που δεν έχει γίνει καμία απολύτως πρόταση ή συζήτηση για το θέμα».