«Μας κατέστρεψε ο δήμος Ορεστιάδας» ανέφερε στο δικαστήριο ο δικηγόρος του επιχειρηματία Στέλιου Κασπαρίδη, Παναγιώτης Αθανασόπουλος ο οποίος μίσθωνε το αναψυκτήριο στις Καστανιές.

Σημαντικές πτυχές της υπόθεσης που απασχολεί εδώ και χρόνια το δήμο Ορεστιάδας, έγιναν γνωστές σήμερα το πρωί κατά την εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει ο κ. Κασπαρίδης κατά του δήμου Ορεστιάδας, αλλά και της αγωγής που έχει καταθέσει ο δήμος κατά του κ. Κασπαρίδη.

Οι δύο πλευρές παρουσίασαν τα επιχειρήματά τους στο μονομελές πρωτοδικείο Ορεστιάδας για τις αγωγές που έχουν καταθέσει.
Ο Στέλιος Κασπαρίδης ζητά από το δήμο το ποσό των 180.000 Ευρώ καθώς όπως υποστηρίζει όχι μόνο ο δήμος σφράγισε το μαγαζί και έμεινε χωρίς δουλειά αλλά έχει επενδύσει για να επισκευάσει το κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο, εργασίες που έκανε στηριζόμενος στο χρονικό διάστημα της μίσθωσης.
Από την πλευρά του ο δήμος Ορεστιάδας ζητάει 98.100 Ευρώ για αποζημίωση χρήσης.
Οι δύο πλευρές δε βρίσκονται πρώτη φορά στις δικαστικές αίθουσες, καθώς ο δήμος Ορεστιάδας από τη στιγμή που εφαρμόστηκε ο Καλλικράτης και το αναψυκτήριο πέρασε στη δικαιοδοσία του, έχει κάνει ενέργειες ώστε να ακυρωθεί η μίσθωση που είχε υπογραφεί με το δήμο Βύσσας.
Όλα ξεκίνησαν ότι διαπιστώθηκε ότι έχει ενοικιαστεί ένα κτίριο 140 περίπου τετραγωνικών το οποίο όμως στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν αυθαίρετο, καθώς νόμιμη κατασκευή ήταν μόνο 40 τετραγωνικά μέτρα. Το κτίριο μπορεί μεν να νομιμοποιήθηκε, αλλά οι διαδικασίες με τα υπηρεσιακά συμβούλια και τις δικαστικές αίθουσες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Κατά την εκδίκαση των δύο αγωγών ο δικηγόρος του δήμου Ορεστιάδας Γιώργος Αντωνιάδης υποστήριξε ότι μετά τη σφράγιση του καταστήματος δεν υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη καθώς δεν υπάρχει κάτι συγκρίσιμο κι ότι η άλλη πλευρά δεν μπορεί να προσδιορίσει τα έξοδα που έχει κάνει για εξοπλισμό, εξοπλισμός που ήταν άλλωστε και απαραίτητος για τη λειτουργία της επιχείρησης. Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι η οικονομική κρίση επηρέασε τους τζίρους όλων των καταστημάτων και κατά συνέπεια θα μείωνε και τα έσοδα της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην αγωγή του κ. Κασπαρίδη περιγράφονται τα ποσά που έχουν δαπανηθεί για την λειτουργία του καταστήματος και για την διαμόρφωση των χώρων, ποσά που ξεπερνούν τις 120.000 Ευρώ και μάλιστα έχουν κατατεθεί και τα αντίστοιχα παραστατικά.
Ο κ. Κασπαρίδης κάθε μήνα κατέβαλε 2.920 Ευρώ για ενοίκιο, χωρίς να υπάρχουν καθυστερήσεις όπως υποστήριξε, ενώ παράλληλα στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι έχει δανειστεί μεγάλα χρηματικά ποσά από τις τράπεζες κι ότι με το σφράγισμα του καταστήματος βρίσκεται χρεωμένος χωρίς να μπορεί να αποπληρώσει.

Το αναψυκτήριο σφραγίστηκε στις 9 Ιουλίου του 2012, λίγες μέρες δηλαδή πριν τη συνάντηση νέων και από τότε παραμένει κλειστό.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τις δύο αγωγές που εκδικάστηκαν αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.