Σύμφωνα με την νέα επικαιροποιημένη μελέτη του τομέα «Θερμότητας» της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, όπου περιλαμβάνεται και η ζώνη Γ όπου ανήκει  η Ορεστιάδα, οι αντλίες θερμότητας είναι ο πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης.

Στην νέα μελέτη λαμβάνονται υπ’όψιν οι νέες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και το έξτρα κόστος λόγω αυξημένης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, που θα επιβαρυνθεί ο καταναλωτής και για τις πάγιες καταναλώσεις του (extra 800kWh incl.). Θεωρείται ότι η τυπική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας μιας κατοικίας εμβαδού 120m2 είναι περί τις 800 kWh ανά τετράμηνο (πάγιες καταναλώσεις). Τα αποτελέσματα δικαιώνουν ξανά τις αντλίες θερμότητας ως την θέρμανση με το μικρότερο κόστος.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα φαίνονται στον παρακάτω πίνακα όπου σημειώνεται το ποσοστό του κόστους χρήσης μίας ΑΘ στην Ορεστιάδα σε σχέση με την χρήση ενός λέβητα πετρελαίου θέρμανσης το οποίο είναι στο 48,05 %.:

(ολόκληρη η μελέτη μπορεί να βρεθεί στο http://www.b2green.gr/main.php?pID=17&nID=259&lang=el )

 
Image and video hosting by TinyPic
Όσο πιο κάτω από την διακεκομμένη μπλέ γραμμή βρίσκεται ένας τρόπος θέρμανσης, τόσο πιο οικονομικός είναι σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης. (σημ.: η Ορεστιάδα βρίσκεται στην ζώνη Γ) 

Η Αδαμάντιος Ν.Παπαδόπουλος, διαθέτει και εγκαθιστά αντλίες θερμότητας της μεγαλύτερης εταιρίας στον κόσμο και εφευρέτη του κλιματισμού, της αμερικανικής CARRIER και της ιαπωνικής TOSHIBA, για χρήση από ένα διαμέρισμα έως μία πολυκατοικία. Απευθυνθείτε στην   για δωρεάν μελέτη. Η σωστή επιλογή τεχνολογίας θέρμανσης πρέπει πάντα να γίνεται με τη βοήθεια του Μηχανολόγου Μηχανικού.

http://www.apenergy.gr/

http://www.ahi-carrier.gr/

http://www.toshiba-aircon.gr/

 

Ν.Ορεστιάδα, 17-01-2014

            Αδαμάντιος Ν.Παπαδόπουλος

Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc,

Ενεργειακός Επιθεωρητής

Ηφαίστου 4, Ορεστιάδα, Τηλ: 2552022428