Πολύ κοντά στο να καταλήξουν στα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών αλλά και δημάρχων των μεγάλων πόλεων βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, πλέον, τα περιθώρια για άλλες αναβολές είναι ελάχιστα. Την Τετάρτη συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία και στις 1 και 2 Φεβρουαρίου η Κεντρική Επιτροπή ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει για τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 60.000 κατοίκων.

Με βάση τις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει σε όλη την Ελλάδα υπό την εποπτεία του υπεύθυνου του Τομέα Αυτοδιοίκησης Κώστα Πουλάκη, που είναι και περιφερειακός σύμβουλος στην Θεσσαλία προκρίνονται:

Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Στην Κουμουνδούρου δεν έχουν καταλήξει σε όνομα αλλά, καθώς ο υποψήφιος του 2010 Τάκης Χαρίτου αποσύρεται, φαίνεται ότι μεγάλες πιθανότητες έχει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας Λάζαρος Βασιλειάδης. Εναλλακτικά παίζει ο βουλευτής Δράμας Γιώργος Καραγιαννίδης. Να σημειωθεί ότι, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ καλό πέρασμα στους μουσουλμάνους, ενώ τόσο ο νυν περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης όσο και ο υποψήφιος της ΝΔ Γιώργος Παυλίδης είναι αποδυναμωμένοι, στην Κουμουνδούρου ευελπιστούν ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.