Σε προβληματισμό βρίσκονται αρκετοί πρατηριούχοι της επαρχίας καθώς τους επόμενους μήνες πρέπει να πληρώσουν αδρά προκειμένου να εγκαταστήσουν στα πρατήριά τους το σύστημα εισροών εκροών. Το κόστος ξεκινάει από τις 6.000 Ευρώ και αυξάνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις τις κάθε εγκατάστασης, ενώ δεν αποκλείεται σε κάποια βενζινάδικα να ξεπερνάει και τις 13.000 Ευρώ όπως τονίζει ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Αλεξανδρούπολης Νίκος Κεσουδάκης.

Στο βόρειο τμήμα του Έβρου, όπου ο ανταγωνισμός από τα πρατήρια της . . . Βουλγαρίας είναι άνευ προηγουμένου, οι βενζινοπώλες θα κληθούν να βάλουν για ακόμα μία φορά το χέρι στην τσέπη, παρά το γεγονός ότι ο τζίρος τους μειώνεται καθημερινά. Πάντως οι βενζινοπώλες δεν εμφανίζονται αντίθετοι με την εγκατάσταση του συστήματος, τονίζουν όμως τις αντικειμενικές δυσκολίες για την αποπληρωμή του, τη στιγμή που οι κάνουλες των τραπεζών έχουν κλείσει, κάτι που σύμφωνα με την πρόεδρο βενζινοπωλών Βορείου Έβρου Βάσω Καλαϊτζή αποτελεί ακόμα ένα εμπόδιο.

Την Κυριακή οι εκπρόσωποι των εταιριών που εγκαθιστούν στα πρατήρια τα συστήματα εισροών εκροών παρουσίασαν τις προτάσεις των εταιριών τους στους πρατηριούχους του Έβρου, ενώ ενημέρωση έκανε και εκπρόσωπος του υπουργείου ανάπτυξης.

Για την εγκατάσταση του συστήματος, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου, προβλέπεται και επιδότηση, χωρίς όμως να καλύπτεται το σύνολο του ποσού.

Δείτε τη δήλωσαν ο Νίκος Κεσουδάκης, η Βάσω Καλαϊτζή αλλά και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βενζινοπωλών Ελλάδας Μιχάλης Κιούσης.