Την οδό της απαξίωσης, εκδίδοντας ένα φύλλο-φάντασμα, για το οποίο δεν δούλεψαν δημοσιογράφοι, επιφύλαξε για την εφημερίδαMetrosport που ο ίδιος εκδίδει, ο επιχειρηματίας Παύλος Ανδρώνης. Με αυτόν τον τρόπο δεν σεβάστηκε την εφημερίδα, τους αναγνώστες της και τους εργαζόμενους σε αυτήν, οι οποίοι πραγματοποιούν απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μηνών και την τήρηση των συμφωνηθέντων όσον αφορά στην ομαλοποίηση των πληρωμών.
Οι εργαζόμενοι και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ απέδειξαν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για την εφημερίδα, γεγονός που αναγνωρίστηκε από τον ίδιο τον εκδότη. Ατυχώς, όμως, το έκανε μόνο στα λόγια. Στην πράξη, ο ιδιοκτήτης της Metrosport μετακυλύει επανειλημμένα μέσα στο χρόνο μισθοδοτικές υποχρεώσεις που θεμελιώθηκαν ήδη από το 2010 και αντί να ανταποκριθεί στο χρονοδιάγραμμα διακανονισμού το οποίο έχει αποδεχθεί, επιδιώκει να εκδώσει φύλλο χωρίς τη συμμετοχή των δημοσιογράφων και δίχως την ευθύνη των υπογραφών.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καθιστά τον κ. Ανδρώνη υπεύθυνο για την ποιοτική υποβάθμιση της εφημερίδας και του επισημαίνει ότι επέλεξε τον εσφαλμένο τρόπο για να επικοινωνεί με τους δημοσιογράφους και το αναγνωστικό του κοινό. Αναπόφευκτη συνέπεια της συμπεριφοράς αυτής αποτελεί η κλιμάκωση και η γενίκευση των κινητοποιήσεων, σε συνεργασία και με τις άλλες Ενώσεις που εκπροσωπούν εργαζομένους στην επιχείρηση.
H κινητοποίηση συνεχίζεται, ενώ ως μέλη της απεργιακής επιτροπής ορίζονται όλοι οι δημοσιογράφοι εργαζόμενοι στηνMetrosport και ομάδα περιφρούρησης τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ.