Επισημάνσεις του εμπορικού συλλόγου Κομοτηνής για τις εκπτώσεις
Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νέου νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις του έτους 2014 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου (ως «δεύτερη Δευτέρα Ιανουαρίου») και θα λήξουν την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014. Σε ότι, αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν τα εξής:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.
3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα στους συναδέλφους λόγω λάθους.
Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ιδίου νόμου επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της χρονικής περιόδου των τακτικών εκπτώσεων, η οποία στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι η Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Κατ’ ακολουθία, όλα τα εμπορικά καταστήματα χωρίς κανένα περιορισμό, θα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, την Κυριακή 19η Ιανουαρίου.
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προτείνεται τα εμπορικά καταστήματα της Κομοτηνής να είναι ανοιχτά την Κυριακή 19/1 με ωράριο λειτουργίας 11.00- 16.00.
Καλές δουλειές σους συναδέρφους και προσεκτικές αγορές στους καταναλωτές.
Στηρίζουμε την αγορά της πόλης μας και προτιμούμε τις τοπικές επιχειρήσεις, είναι η καλύτερη επιλογή για όλους μας!