Την έντονη αντίθεσή της στην αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% στον τομέα της εστίασης από την 1η Σεπτεμβρίου εκφράζει η Ομοσπονδία (ΟΕΒΕΣΕΒΕ) και καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή αυτού του μέτρου.

Η αύξηση του ΦΠΑ θα έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στην οικονομία και ιδιαίτερα στον τουρισμό, και θα οδηγήσει σε κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και αύξηση της ανεργίας. Όπως τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων «θα θέσει σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού τουρισμού, όταν μάλιστα ανταγωνίστριες χώρες έχουν μειώσει πρόσφατα τον συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση στο 5-6%». Αυτό θα έχει επιπτώσεις και στην οικονομία της περιοχής μας, καθώς οι προσδοκίες μας από τον τουρισμό από τις γείτονες χώρες (Βουλγαρία, Τουρκία) είναι μεγάλες. Θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα τόσο για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τους εργαζόμενούς τους όσο και για το ίδιο το κράτος.

Ζητά λοιπόν την επανεξέταση αυτής της απόφασης καθώς είναι βέβαιο πως δεν βοηθά στην αύξηση των δημοσίων εσόδων αλλά περισσότερο διευκολύνει τη φοροδιαφυγή.

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΗΛΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ