Σύσκεψη εργασίας με θέμα την προώθηση των έργων του δήμου Αλεξανδρούπολης και τη χρηματοδότησή τους πραγματοποίησε το πρωί στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης μεταξύ του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, το περιφερειάρχη ΑΜΘ Άρη Γιαννακίδη, υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου Αλεξανδρούπολης και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας ΑΜΘ.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η ένταξη της κατασκευής νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης στο ΕΣΠΑ 2014-2020, για το οποίο ο δήμος Αλεξανδρούπολης έχει ήδη εκπονήσει μελέτη από το 2007. Το έργο, προϋπολογισμού 18,6 εκατ. ευρώ, προβλέπει την κατασκευή γυμναστηρίου περίπου 2.500 σταθερών θέσεων και 500 πτυσσόμενων θέσεων στο χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Φυτωρίου, δίπλα στο νέο Κλειστό Κολυμβητήριο. Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο, Ολυμπιακών προδιαγραφών, αποτελείται από το βασικό χώρο αθλητικών διοργανώσεων, προθερμαντήριο, τους απαραίτητους χώρους αθλητών και θεατών, ιατρείο, βοηθητικούς χώρους, αίθουσες εκδηλώσεων και εκθέσεων, ανεξάρτητο κλειστό προπονητήριο και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο περιφερειάρχης ΑΜΘ και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, συνοδευόμενοι από την αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου και της περιφέρειας, επισκέφτηκαν τα γραφεία του Εθνικού, όπου παρουσίασαν τα σχέδια του νέου Γυμναστηρίου στο Δ.Σ. του συλλόγου.
Image and video hosting by TinyPic