Στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου του βορείου τμήματος του Έβρου επικεντρώνεται ο βουλευτής Έβρου των ΑΝΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο κ. Ουζουνίδης τονίζει την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται κυρίως το επαρχιακό δίκτυο και ζητά από τον περιφερειάρχη να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την άμεση επισκευή του.
Στην επιστολή ο βουλευτής αναφέρει:

Κύριε Περιφερειάρχη,

Έπειτα από την πρόσφατη επίσκεψη στο Βόρειο Έβρο την περίοδο των Χριστουγέννων, έγινα αποδέκτης έντονων παραπόνων από τους κατοίκους της περιοχής σχετικά με την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδικό δίκτυο. Ειδικότερα, το επαρχιακό δίκτυο της Ορεστιάδας (Μεταξάδες-Κυπρίνος-Βάλτος) είναι γεμάτο κακοτεχνίες, που το καθιστούν επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, ενώ παράλληλα στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού ΜΑΝΔΡΑ-ΨΑΘΑΔΕΣ-ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ οι εργασίες ναι μεν έχουν ξεκινήσει, αλλά δυστυχώς προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς. Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι ο Ν. Έβρου αποτελεί σημείο διέλευσης πολλών τουριστικών και εμπορικών οχημάτων, καθώς ο νομός βρίσκεται σε ένα σημείο στρατηγικό για την σύνδεση (εμπορική-τουριστική) Ευρώπης-Ασίας.

Σας παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για την αποκατάσταση της καλής ποιότητας του οδικού δικτύου του Ν. Έβρου άμεσα, ώστε να εξασφαλισθεί η οδική ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, καθώς και για την επίσπευση των εργασιών κατασκευής του καθέτου άξονα της Εγνατίας Οδού.

Ο Βουλευτής Έβρου
Ουζουνίδης Δ. Μαρίνος