Η ανεργία των νέων γυναικών και ανδρών στην Ελλάδα σήμερα αγγίζει ποσοστά πρωτοφανή για την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση επιτείνει τον κίνδυνο για «μια χαμένη γενιά». Δυστυχώς η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κατέχει τα πρωτεία στα ποσοστά ανεργίας στους νέους σε όλη την Ελλάδα.
Με στόχο να ανοίξει η συζήτηση γύρω από το πιο σημαντικό πρόβλημα των νέων ανθρώπων στον τόπο μας και με σκοπό τον ουσιαστικό διάλογο, η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ διοργανώνει μια ανοιχτή συζήτηση για την ανεργία και την εργασία. Με δημιουργικό προβληματισμό, με την ανταλλαγή εμπειριών και την κατάθεση απόψεων και προτάσεων για το ζήτημα της ανεργίας των νέων και της εργασίας στα χρόνια της κρίσης, 8 νέοι άνθρωποι μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους .
Η εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «ΑΝΕΡΓΙΑ. Οι νέοι μιλάνε στους νέους», διοργανώνεται από την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 20.00, στο MALL Level One στην Αλεξανδρούπολη. Η βραδιά θα συνεχιστεί με ζωντανή μουσική και ποτό.
Έλα κι εσύ να σχεδιάσουμε το μέλλον μας!