Τα επίσημα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού επιβατών στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, στη βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας, πραγματοποιήθηκαν χθες.
Ο νέος τερματικός σταθμός καταλαμβάνει συνολική έκταση 21.000 τ.μ., με πολύ μεγάλους χώρους αφίξεων και αναχωρήσεων και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα διαχείρισης αποσκευών και εξυπηρέτησης επιβατών. Η ετήσια δυναμικότητά του είναι 2-2,7 εκατομμύρια επιβάτες.
Πρόκειται για μία επένδυση 80 εκατ. λέβα, η μεγαλύτερη επένδυση σε υποδομές εγκαταστάσεων που έχει πραγματοποιηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με δηλώσεις, στη διάρκεια της τελετής, του Βούλγαρου υπουργού Μεταφορών Γκέοργκι Τοντόροφ.
Ο τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς αποτελεί την τρίτη μεγάλης κλίμακας επένδυση στη Βουλγαρία, κατά την τελευταία διετία, από την εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport Twin Star Airport Management, καθώς το 2012 αναμόρφωσε πλήρως τον αεροδιάδρομο στο αεροδρόμιο της Βάρνας, όπου και εγκαινίασε νέο τερματικό επιβατικό σταθμό τον περασμένο Αύγουστο. Το συνολικό ύψος των τριών επενδύσεών ανήλθε σε περίπου 200 εκατ. λέβα.
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχημένης συνεργασίας δημόσιου- ιδιωτικού τομέα. Χάρη σε αυτή τη συνεργασία το Μπουργκάς και η Βάρνα διαθέτουν ήδη όμορφα και σύγχρονα αεροδρόμια που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού και της οικονομίας στην περιοχή και τη Βουλγαρία» ανέφερε ο κ. Τοντόροφ.
agelioforos